Catalunya podria patir un atac terrorista pròximament?

Cada dia es detenen persones que tenen relació amb l'Estat Islàmic

L'Estat Islàmic és present als nostres carrers | cedida

Espanya, tot i que manté el grau d'alerta terrorista, encara no ha sofert cap atac de l'Estat Islàmic (EI), fet que a vegades provoca una falsa sensació de seguretat. El «no em tocarà a mi» s'aferra a les nostres consciències mentre els telenotícies s'omplen de morts per aquesta causa en països europeus com França, Bèlgica o Alemanya. La información destaca que potser hauríem de tenir una mica de memòria històrica i recordar l'atac de l’EI que va patir Madrid fa dotze anys, el segon més gran d'Europa amb 192 morts. Només Rússia va superar aquesta xifra, amb més de 300 morts. És possible que no estiguem tan lluny de tornar a ser víctimes d'aquesta organització.

Les mesures cautelars de la policia es van incrementar després del que va succeir a la capital del país fins a arribar al punt en què, actualment, ens trobem amb detencions constants. És aquí quan la plataforma determina que cadascuna d'elles no és més que un «atemptat neutralitzat» encara que no s'expressi com a tal. No es vol sembrar el pànic entre els ciutadans. Malgrat tot, la veritat és que el terrorisme està present als nostres carrers encara que sigui pràcticament indetectable. Posem com a exemple el nen iranià de dotze anys que va deixar una motxilla amb explosius a Alemanya que finalment no va detonar. Ningú podia sospitar d'ell. D'altra banda, tampoc és detectable l'espai. Qui anava a pensar que un mercat de Nadal seria el blanc d'un terrorista? 

Qualsevol lloc, qualsevol persona, qualsevol manera. L'única cosa que ens queda als ciutadans és confiar en les forces de seguretat, en què posaran tots els seus esforços en investigar i detenir qualsevol amenaça que hi hagi al nostre país com estan fent fins ara. D'aquesta manera, estan salvant i salvaran moltes vides.


Comentaris

envia el comentari