Els Mossos d'Esquadra durant el registre

Cau una banda autora de nombrosos robatoris a cases a Catalunya

Els quatre detinguts haurien actuat en 27 domicilis d'Osona, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental

Els Mossos d'Esquadra van desarticular el 18 de desembre un grup criminal responsable de 27 robatoris amb força a domicilis del Vallès Occidental, Baix Llobregat i Osona. L'operatiu policial s'ha saldat amb la detenció de quatre dels sis membres de l'organització delictiva –quatre homes d'entre 32 i 34 anys- mentre que els altres dos pispes haurien fugit de l'estat espanyol.

La investigació es va iniciar el 25 d'octubre, quan diversos veïns van alertar al 112 que havien vist un home amb una actitud estranya al parc del comunitari de l'immoble.

Enxampats in fraganti

Un agent fora de servei també va detectar la presència d'aquest individu i es va apropar per identificar-lo, però aquest en veure's sorprès el va empentar i va intentar fugir del lloc. El policia, però, el va reduir fins que una dotació policial va arribar i se'l va portar detingut a comissaria.

Els policies van determinar que l'home acompanyava a altres dues persones que havien violentat dos pisos de l'immoble. Els lladres havien  escalat pels balcons, havien forçat les portes exteriors i s'havien endut joies, diners i altres objectes de valor dels dos domicilis.

Banda especialitzada en robatoris a domicilis

Fruit de la investigació els agents van constatar que els tres homes formarien part d'un grup criminal integrat per sis persones, de nacionalitat albanesa, especialitzat a cometre aquest tipus de fets delictius. Només tres membres del grup es desplaçaven en vehicle fins a la zona escollida per actuar.

Un feia les tasques de conductor, mentre que els altres dos vestits amb roba fosca s'amagaven a la part posterior del cotxe, per tal de no ser detectats per les càmeres de seguretat que trobessin durant el desplaçament.

Un cop havien arribat a la zona escollida per actuar, feien una parada en una zona boscosa o aïllada dels habitatges escollits per assaltar. En aquest moment i aprofitant les últimes hores de sol del dia, les dues persones que estaven amagades als seients posteriors baixaven del vehicle per aproximar-se a peu fins als objectius.

El conductor marxava de la zona d'actuació  per esperar-se durant hores, en una zona allunyada del punt d'arribada,  mentre els altres violentaven els domicilis.  El punt de recollida l'establien en un lloc diferent del d'arribada, en un lloc proper a una via ràpida de sortida i de difícil detecció per patrulles o controls policials. Després els tres lladres, amb el botí, tornaven al seu domicili del carrer Perafita de Barcelona.

El mateix 18 de desembre els policies van realitzar l'entrada i escorcoll al domicili dels arrestats a Barcelona. Al pis els agents va localitzar diferents objectes i indicis que  relacionarien els arrestats amb altres 25 robatoris en diferents domicilis de Terrassa, Sant Esteve Sesrovires, Cerdanyola del Vallès, Llinars del Vallès i Tona. Els quatre arrestats, després d'haver passat a disposició judicial, es troben en presó provisional.

 

També et pot interessar...