Cau una banda que ha estafat 4 milions d’euros a TMB falsificant bitllets de transport

Els Mossos d’Esquadra han detingut una quinzena de persones a Barcelona i Sant Boi

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat aquest passat dimarts dos grups criminals acusats de falsificar i clonar 450.000 títols de transport públic que utilitzaven per després vendre a preus molt inferiors en mercats ambulants, sortides de metro o davants de centres escolars. Els Mossos han detingut un total de 14 persones, suposadament de nacionalitat espanyola, en el marc d'aquesta investigació que va iniciar-se a principis de 2017.

Entre les persones detingudes hi ha un menor d'edat i un treballador del TMB que suposadament era el que sostreia fins a 223 bobines de títols de transport per després vendre-les a aquests grups criminals. S'estima que la venda d'aquests títols clonats hauria suposat un perjudici econòmic d'uns 4,4 milions d'euros.

4,4 MEUR estafats en la falsificació de bitllets de TMB

Els 14 detinguts passaran a disposició judicial aquest mateix dijous. Segons fons de la investigació, els acusats —detinguts a Barcelona i Sant Boi— estan relacionats amb delictes per pertànyer a un grup criminal, de falsificació documental, estafa, furt, apropiació indeguda, i tinença d'armes. A més, dos dels 14 detinguts també estan acusats de delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar el gener del 2017 després que l'empresa Transports Metropolitans de Barcelona denunciessin el robatori de bobines de títols de transports. Les gestions de les investigacions juntament amb la col·laboració del TMB va permetre identificar el treballador que sostreia les bobines.

14 detinguts per frau, falsificació i tinença d'armes

El treballador mateix era el que venia aquestes bobines als dos grups criminals, les quals eren el suport principal per poder realitzar les falsificacions que després revenien, arribant a estafar al TMB més de 4 milions d'euros. De fet, els principals títols clonats eren de la T-10, que venien per 5 euros quan en realitat el seu preu original és de 10,20 euros per una zona i 43,05 per 6 zones.

Durant l'operatiu policial per detenir els integrants dels dos grups criminals es van realitzar escorcolls a set domicilis de Barcelona i Sant Boi. Allí, els Mossos d'Esquadra van trobar una arma de foc amb munició, dues armes detonadores i tot el material per clonar els títols del TMB. També tenien 23 telèfons mòbils i 4.800 euros en efectiu.

Centenars de bitllets de TMB falsificats i dues de les armes trobades en els escorcolls.
Centenars de bitllets de TMB falsificats i dues de les armes trobades en els escorcolls. | Mossos d'Esquadra

 

Material requisat després dels escorcolls a Barcelona i Sant Boi
Material requisat després dels escorcolls a Barcelona i Sant Boi | Mossos d'Esquadra

 


Comentaris

envia el comentari