Els lladres de les cent cases

Els Mossos d'Esquadra han detingut vuit integrants de la banda a Barcelona i Badalona i espera poder-ne detenir dos més que es van escapar | Havien robat en 100 cases de les comarques de Girona

Els Mossos d’Esquadra van explotar aquest dilluns, 25 de juny, una investigació que feia molts mesos que havien iniciat i que va permetre detenir vuit persones —set homes de nacionalitat albanesa i una dona de nacionalitat equatoriana— veïnes de Barcelona i Badalona per la seva pertinença a un grup criminal que havia robat en més de 100 habitatges de les comarques de Girona; sobretot, a la comarca de la Selva i de la Garrotxa.

Falten detenir dues persones més

L’operació es va conèixer el mateix dilluns, tal com va publicar ‘CatalunyaDiari.cat’, però ara la policia catalana ha donat més detalls del cas Vulcano i n’ha publicat el vídeo de l’assalt de l’ARRO dels Mossos a les cases dels detinguts. Segons ha pogut saber aquest mitjà, la banda criminal estava formada per deu persones però només se n’han pogut detenir vuit. La policia no dona l’operació per tancada i espera poder-los detenir més endavant.

La investigació es va iniciar al mes de juliol de 2017, quan els Mossos van detectar que a les comarques de Girona s’havien produït diversos robatoris a domicilis seguint  un mateix patró. Els autors accedien a les cases, habitualment de quatre vents o aparellades, i robaven principalment diners, joies i petits aparells electrònics. Les diverses gestions d’investigació van permetre determinar que els robatoris eren comesos per un mateix grup.

Preocupats per la contravigilància

Els investigadors van comprovar que els lladres disposaven de diferents vehicles per cometre els robatoris, amb els quals es desplaçaven per tot el territori català emprant tècniques de contravigilància per tal de dificultar la tasca policial. El grup aconseguia els cotxes comprant-los de segona mà a nom de terceres persones. Un cop consideraven que el vehicle estava molt vist o que podia haver estat detectat per la policia el tornaven a revendre.

Els agents van contrastar que tot i ser un grup format per unes deu persones, sempre efectuaven els robatoris en grups de tres. Un d'ells esperava al cotxe, lluny de la casa en qüestió, i els altres dos irrompien al domicili quan no hi havia ningú.

Moment de l'entrada d'agents de l'ARRO dels Mossos a un dels pisos dels detinguts.
Moment de l'entrada d'agents de l'ARRO dels Mossos a un dels pisos dels detinguts. | CatalunyaDiari.cat

Els robatoris sempre els cometien en la franja horària de la tarda. Mai passaven per davant del domicili, ni en l’arribada ni en la fugida, així no aixecaven sospites. Els vehicles utilitzats eren sempre comprats de segona mà i a nom de terceres persones, generalment de pocs recursos.

Sis dels lladres, a presó

El dia 25 de juny els agents van establir un dispositiu que va permetre detenir vuit persones de l'organització i es van realitzar set entrades i escorcolls als domicilis que els arrestats tenien a Barcelona —als barris de Sant Andreu, Nou Barris i Ciutat Vella— i Badalona. Els policies van intervenir joies, targetes SIM, aparells telefònics i aparells electrònics, així com eines i peces de roba emprats en els robatoris. El dia 27 de juny els detinguts van passar a disposició judicial. El jutge va decretar l’ingrés a presó per sis d'ells i llibertat amb càrrecs pels altres dos.


Comentaris

envia el comentari