Imatge de camions aparcats a un àrea de servei

Cau una banda de 'teloners' que assaltava camions en les àrees de servei a l'A-2

Destinaven les pastilles per a la venda en el mercat negre i per a la fabricació de la droga anomenada 'karbuki'.

Els Mossos d'Esquadra han detingut a una banda criminal que es dedicava a assaltar els camions estacionats en les àrees de servei de l'A-2. L'objectiu que tenia aquest grup de persones era emportar-se les mercaderies que transportaven per a una posterior venda en el mercat negre. Durant els sis mesos que han estat operatius es calcula que s'han fet amb un botí valorat en més de mig milió d'euros.

La policia catalana ha arrestat als tres principals implicats en els furts dins d'un operatiu en el qual també s'ha pogut recuperar una furgoneta robada i part de les mercaderies sostretes. En aquests registres també s'ha comissat una gran quantitat de diners en efectiu i diversos aparells electrònics que utilitzaven durant els robatoris.

Segons fonts policials, la banda hauria robat uns 2,5 milions de comprimits del fàrmac Rivotril de 2 mg, un psicotròpic que s'usa per al tractament de l'epilèpsia. El grup destinava les pastilles per a la venda en el mercat negre i per a la fabricació de la droga anomenada 'karbuki'.

Atracaven de manera selectiva

El modus operandi dels lladres era sempre el mateix. Actuaven durant la nit, aprofitant que els camioners deixaven els seus vehicles en les àrees de descans. Els fets van succeir a l'autovia A-2 que connecta Barcelona i Madrid, concretament a les àrees de servei de Sidamon, situat prop de Mollerussa (Pla d'Urgell), i Jorba (Anoia). El grup criminal buscava sempre els camions amb les mercaderies més valuoses, com medicaments, material informàtic i roba de marca.

Els lladres carregaven el seu botí en furgonetes robades a les quals els havien canviat les matrícules prèviament. A més, disposaven de dispositius de seguiment de vehicles i d'eines específiques per a obrir els maleters dels camions. Els Mossos calculen que el botí total que han interceptat està valorat en 571.000 euros.

Acumulen un bon grapat de delictes

La policia catalana va començar la recerca el passat mes de maig, quan van ser alertats que s'havien produït diversos furts en l'A-2. En un d'aquests robatoris els lladres van arribar a agredir al conductor d'un dels camions per a poder accedir a les mercaderies. Després de sis mesos de recerques, els Mossos han pogut arrestar als tres principals delinqüents.

Tots tres s'enfronten a diferents acusacions: tres robatoris amb força i un amb violència i intimidació; un robatori de vehicle; un delicte de falsificació de documents públics i pertinença a un grup criminal; i un delicte contra la salut pública i de tràfic il·lícit de medicaments. Per aquest conjunt de delictes, el jutjat d'Instrucció número 2 de Lleida ha decretat l'ingrés en presó dels tres detinguts.