Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels Mossos davant un peatge de l'AP-7 del passat 17 de juny de 2020

Cau un grup criminal que robava la càrrega de camions estacionats en àrees de servei i descans de l'AP-7

En mes mig i mig d'activitat, els lladres haurien sostret productes valorats en més de 110.000 euros
Els lladres robant la càrrega d'un camió tràiler estacionat en una àrea de servei de l'AP-7
Els lladres robaven la càrrega dels camions que estaven estacionats en àrees de servei. | ACN

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en els robatoris de càrrega de camions estacionats en àrees de servei i descans de l'AP-7. La policia calcula que, en un mes i mig, els pispes haurien sostret productes valorats en més de 110.000 euros. Els investigadors han detingut quatre membres del grup i han recuperat una furgoneta de grans dimensions sostreta que utilitzaven per dipositar el material robat.

A finals d'abril —en ple estat d'alarma— els Mossos van rebre diverses denúncies de robatoris en àrees de servei o descans de l'AP-7. Els lladres forçaven les portes dels tràilers aparcats i sostreien en molt poc temps les càrregues. Després, els delinqüents fugien ràpidament per no ser sorpresos i enxampats. L'objectiu dels pispes eren camions que es dedicaven a transportar mercaderia per tot Europa, ja que eren els únics que podien moure's per les autopistes espanyoles durant les dates de confinament.

Els quatre detinguts, amb antecedents

El passat 10 de maig es va produir un robatori a l'àrea de servei del Llobregat, en què els autors van sostreure deu aparells d'aire condicionat valorats en més de 10.000 euros. Després d'iniciar les primeres gestions d'investigació es va poder identificar un grup que, de forma habitual i aprofitant el poc trànsit i poques persones que hi havia per la zona, realitzava aquests tipus robatoris.

La investigació ha permès desarticular un grup format per quatre persones d'origen marroquí, amb antecedents per delictes contra el patrimoni, que treballaven de forma molt organitzada. Actuaven de manera molt selectiva i sortien cada nit per tal de buscar camions que transportessin productes exclusius o valuosos, com ara electrodomèstics, tecnologia o roba de marca, entre d'altres.

Robatori de 40.000 euros en joguines

Els investigadors han pogut relacionar els autors amb quatre robatoris amb força, el furt d'un vehicle i un delicte de falsificació documental. També han recuperat una furgoneta de grans dimensions sostreta i usada per transportar el producte robat i han intervingut la seva càrrega que acabaven de sostreure. Concretament eren joguines valorades en més de 40.000 euros.

Fruit de la investigació, els Mossos han aconseguit localitzar un punt d'emmagatzematge d'on s'ha recuperat material sostret relacionat com a mínim amb quatre fets delictius diferents i per valor de més de 60.000 euros. El jutjat d'instrucció número 6 de Santa Coloma de Gramenet va decretar llibertat amb càrrecs pels quatre detinguts.