Cau el monstre Francisco Martorell, fugit de la justícia després d'abusar durant anys de la seva filla menor

Un metge de Barcelona de 63 anys condemnat a 15 anys de presó | Els Mossos i la Policia l'han detingut a Palafurgell després d'estar amagat a Colòmbia durant anys

Imatge de Martorell, de la fitxa policial que ha servit per enxampar-lo.
Imatge de Martorell, de la fitxa policial que ha servit per enxampar-lo. | CatalunyaDiari.cat

 

Francisco de Paula Martorell de la Capilla, fill de Barcelona, és el nom de l'home que els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han detingut aquest cap de setmana en una casa de Palafurgell. Es tracta d'un fugitiu de la justícia des de 2013.

Aquest metge de 63 anys, adscrit a la Direcció General de la Policia, va ser condemnat a 15 anys de presó per abusar sexualment de la seva filla de 7 anys. L'Audiència Provincial de Barcelona el va condemnar l'any 2013 i des de llavors que s'ha anat movent pel món.

Amagat durant anys a Colòmbia

D'ençà que es va fugar un equip conjunt de la policia catalana i de la Policia Nacional ha treballat amb diverses línies d'investigació entre les quals hi havia la possibilitat que l'home estigués residint en un país estranger, principalment a Centreamèrica o Amèrica del Sud.

Se l'havia pogut veure a Colòmbia i també va intentar entrar al Perú tot i que finalment va tornar cap a Catalunya, on els investigadors sabien que s'havia instal·lat a casa del seu germà en aquest municipi del Baix Empordà.

Des de 2016 es tenia la sospita que Martorell tornava a ser a Catalunya. La seva imatge es va publicar durant uns mesos en el portal EU Most Wanted. Durant tots aquests anys, els agents dels dos cossos policials han treballat conjuntament realitzant una anàlisi intensiva per tal de poder localitzar-lo.

Un «infern» que va fer pensar la nena en suïcidar-se

Segons el jutge de l'Audiència Provincial de Barcelona que va condemnar a Martorell, la seva filla va patir un «infern» i un veritable «calvari» pels abusos dels seus pares.

L'home agredia sexualment la seva filla quan en tenia el règim de visites, l'home estava separat de la seva parella. L'home posava pel·lícules pornogràfiques i obligava a la nena a practicar-li fel·lacions, segons relata una molt dura sentència judicial.

La nena, després de diversos anys d'abusos, va mostrar actituds suïcides, fet que va fer que la seva mare la va portar al servei de psiquiatria de l'Hospital Clínic de Barcelona va ser allà on la menor d'edat va començar a explicar l'actitud del seu pare.

Va ser l'any 2010 quan els Mossos d'Esquadra el van detenir i posar a disposició del jutge, després de la sentència a 15 anys de presó, Francisco de Paula Martorell de la Capilla es va escapar per evitar l'entrada a presó. Fins aquest diumenge que va caure.

Sortia poc i sempre amb el rostre tapat

Aquest diumenge, 15 d'abril, al matí els agents dels Mossos i de la Policia Nacional s'han desplaçat fins a Palafrugell, al domicili d'un germà seu on estava vivint i d'on sortia molt poques vegades i sempre prenent mesures de seguretat, tapant-se la cara amb ulleres, barba, bufanda i gorra.

El detingut passarà a disposició judicial aquest dilluns. El jutge decretarà el seu ingrés a presó on haurà de complir la condemna per abusos sexuals a la seva filla menor d'edat.


Comentaris

envia el comentari