Cau una organització criminal d'abast internacional dedicada al tràfic de drogues

La droga es transportava des del Pakistan i l’Afganistan via Dubai o Doha amb destí final Barcelona des d’on es feia la venda i la distribució

Els Mossos d’Esquadra van detenir divuit persones el passat 1 de febrer com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal. L’origen d’aquesta investigació es remunta a l’any 2015, quan es va aconseguir desarticular una organització criminal que traficava amb heroïna, cocaïna i marihuana a nivell internacional.

La policia va descobrir que l’organització estava liderada per homes de nacionalitat paquistanesa que introduïen importants quantitats d'heroïna a l’Estat espanyol a través de Praga i Grècia. Per fer-ho utilitzaven  passadors o mules. Una vegada la droga arribava a Grècia els encarregats de la seva posterior distribució eren persones de nacionalitat espanyola amb vincles amb els paquistanesos. Es van detenir 35 persones, 25 de les quals van ingressar a presó. Els agents van intervenir 83 quilograms d’heroïna, un quilo i mig de cocaïna i 300 grams de marihuana.

A principis de l’any 2016 es va obrir una nova investigació, en el marc de la qual s’han desarticulat diferents cèl·lules  que conformaven l’organització criminal i s’ha acreditat clarament el tràfic de drogues i blanqueig de capitals per part dels seus integrants. La droga es portava des del Pakistan  i l’Afganistan a través de passadors o mules que feien el trajecte fins a Dubai o Doha i, des d’allà, altres integrants del grup la traslladaven fins a Barcelona. Un cop a destí es feia la distribució a nivell local o es transportava a d’altres mercats com l’italià o l’anglès.

El cap de l'organització era un paquistanès amb passaport portuguès que es traslladava sovint a Barcelona per reunir-se amb els seus dos lloctinents, també de nacionalitat paquistanesa. En aquests viatges el líder del grup es servia d’una  fundació d’ajuda a ciutadans d’origen paquistanès establerts a Catalunya des d’on procurava ocultar-se per dur a terme les seves activitats il·lícites.

El dia 1 de febrer es va culminar la investigació amb el dispositiu policial. Es van dur a terme disset entrades i perquisicions a poblacions com Badalona, Santa Perpètua de la Moguda, Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Boi de Llobregat i es van arrestar divuit persones de diverses nacionalitats, tretze de les quals van ingressar a  presó. La resta van quedar en llibertat amb càrrecs.

Durant les diferents fases de la investigació s’han intervingut quatre quilograms de cocaïna, cinc d’heroïna, més de deu de substàncies adulterants i de tall i més de 18.000 euros en efectiu. A més es van bloquejar diversos comptes bancaris i actius patrimonials per valor de 18.000 euros. La investigació policial continua oberta i no es descarten noves detencions.


Comentaris

envia el comentari