Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de Juan Urquijo i un llit ple de sang

La causa de la mort de Juan Urquijo, el marquès que va patir l'assassinat del seu pare

Ahir, 5 de juliol, es va donar a conèixer la notícia

Juan Manuel de la Sierra, més conegut com a marquès d'Urquijo, va morir ahir, 5 de juliol, a la matinada. L'empresari, de 64 anys, va ingressar a una clínica de Madrid, on finalment va perdre la vida.

 

El fill menor dels marquesos d'Urquijo, segons fonts properes a la família, ha mort a causa d'una llarga malaltia que patia. Un problema de salut que encara no se sap quin era.

D'altra banda, es rumoreja que ha estat a causa de coronavirus, que hauria acabat derivant en una pneumònia greu.

Juan Urquijo deixa un llegat als seus tres fills i a Rocío Caruncho, la seva dona. Des de fa anys, l'empresari residia a Panamà per qüestions laborals. I és que era president executiu de la junta directiva de l'agència de qualificació de riscos PCR (Pacific Credit Rating).

Imatge de Juan Urquijo.
Juan Urquijo mor als 64 anys | Europa Press

A més, participava com a soci i col·laborador a la direcció de les empreses London-Mi i Energy Factor i a la immobiliària San Felipe, la seu del qual es troba al mateix país on vivia.

D'altra banda, va ser director de diverses companyies molt importants a Amèrica i a Europa. Ediciones Agenda, Grupo Mundial Tenedora, Banvivenda i Aseguradora Mundial en són algunes.

La vida de Juan Urquijo

Juan Urquijo era llicenciat en dret per la Universitat Complutense de Madrid. Així mateix, després d'acabar els estudis, va continuar desenvolupant la seva faceta empresarial.

Per aquesta raó, també va estudiar ciències empresarials a ESADE. Els primers passos els va fer al Banco Urquijo Hispano Americano, al Banco Urquijo i a Urquijo Leasing, empreses que pertanyen als seus pares.

Després de treballar intensament com a empresari i dedicar-se a millorar el seu futur professional, va decidir centrar-se en la faceta personal. El 31 d'octubre del 2000 es va casar amb Rocío Caruncho Fontela a l'església de Los Jerónimos de Madrid.

Tot i que no va poder estar acompanyat pels seus pares, ja que havien mort vint anys abans del casament, sí que va comptar amb la presència de la seva germana, Myriam, a qui estava molt unit i amb qui tenia molt bona relació.

Juan Urquijo i la seva família
Juan Urquijo i la seva família | Arxiu

Amb el pas dels anys, Juan Urquijo va tenir tres fills amb la seva dona: Victoria, Juan i Marieta. La família es va acabar traslladant a Panamà per assumptes laborals de l'empresari, que cada cop tenia més èxit.

L'última vegada que se'l va veure públicament va ser al casament del fill de la seva germana. La cerimònia es va celebrar a Guadalajara el 2016, així que Juan hi va poder assistir sense cap problema pel fet que era a prop.

Evidentment, l'empresari estava acostumat a portar una vida discreta. Per aquest motiu, no se l'acostumava a veure al focus mediàtic, excepte quan va sortir a la llum la notícia de l'assassinat dels seus pares.

L'assassinat dels marquesos d'Urquijo

La vida de Juan Urquijo sempre ha estat marcada pel crim misteriós dels pares. I actualment l'assassinat dels marquesos d'Urquijo continua sent un enigma.

María Lourdes de Urquijo i Manuel de la Sierra van ser assassinats una nit d'agost del 1980 a la casa que tenien a Somosaguas. Els agents que es van trobar amb l'escena del crim van determinar que els responsables els havien matat mentre dormien.

En aquell moment, no es va saber exactament qui podria haver estat implicat en el crim. Tot i això, al cap de poc temps van condemnar Rafael Escobedo a més de cinquanta anys de presó com a autor del doble assassinat.

Però el que més va impactar és que l'assassí era l'exmarit de Myriam, la filla dels marquesos. «És molt dur saber que has estat casada amb l'assassí dels teus pares», confessava la germana de Juan Urquijo al seu dia.

Tot i això, el condemnat no va passar gaire temps a la presó, perquè el 1988 es va suïcidar a la cel·la on estava internat. D'altra banda, es van acusar diverses persones com a coautores del crim, però únicament es va detenir Mauricio López-Roberts i Melgar, que va ser condemnat a deu anys de presó per encobriment.