Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'exfutbolista Pelayo Novo

La causa real de la mort del futbolista Pelayo Novo

Pelayo Novo va morir als 32 anys en un succés que ha obert el debat

Pelayo Novo, ex jugador de l'Albacete o Elx, entre altres equips, va morir aquest mateix dimarts després de llançar-se a les vies del tren. Un succés que ha traumatitzat el món del futbol i que torna a obrir el debat sobre la salut mental a l'esport.

Pelayo va viure una trajectòria esportiva envejable, però ningú està fora de perill de la depressió o de l'ansietat, ni tan sols un jugador professional. La seva mort ha posat de manifest aquesta greu xacra de la nostra societat i alguns experts han volgut donar la seva opinió.

La veritat és que Novo arrossegava una situació molt delicada des del 2018 passat, però sempre mostrava una imatge de superació i optimisme a les seves xarxes socials. Tot i això, després de conèixer la causa de la seva mort, es pot intuir que la realitat era ben diferent.

Muntatge de Pelayo Novo i una persona caient al buit
La vida de Pelayo Novo s'ha acabat de la pitjor forma | Canva

Pelayo Novo ja va estar a punt de morir fa uns anys

Pelayo Novo feia uns quants anys que mostrava símptomes que alguna cosa no anava bé. El 2018, quan jugava a l'Albacete, va caure des d'un tercer pis a la prèvia d'un partit de Lliga i les estranyes circumstàncies del succés van fer saltar les alarmes.

Després del que va passar, Pelayo va haver de retirar-se del futbol i la seva mobilitat es va veure realment afectada. La cadira de rodes era la seva nova companya i, tot i que podia caminar amb dificultats, l'havia de tenir a prop en tot moment.

Novo va haver de readaptar-se a la vida i va trobar al tenis la seva nova passió. Va començar a entrenar dur per adaptar-se a l'esport en cadira de rodes i la veritat és que se'l veia força feliç. A les seves xarxes socials en va deixar diverses mostres i va participar en diversos tornejos amb gran èxit.

Però com diu el refrany, no és or tot el que llueix i la seva trista realitat l'ha portat a prendre la pitjor de les decisions: llançar-se a les vies del tren.

Pelayo Novo posa de manifest la importància de la salut mental

El trapàs de l'ex jugador de l'Albacete ha provocat una onada de comentaris i missatges d'afecte. Pelayo era un paio molt estimat per tots i els seus excompanys s'han quedat realment dolguts amb la notícia, ja que ningú no podia imaginar una cosa així.

De fet, aquest és un dels punts negres principals d'aquest tipus de malalties. Molt poca gent és capaç d'exterioritzar els seus sentiments, i la depressió o l'ansietat fan que la persona que el pateix s'allunyi de tot i de tots, per tant, si no demana ajuda, es torna molt difícil detectar.

Pelayo Novo, a través de les xarxes socials, mostrava una imatge de superació i d'energia que difícilment quadren amb el que ha passat, però és la trista realitat.

Pelayo Novo obliga els experts a prendre la paraula

Després de la mort de Pelayo Novo, l'Herald d'Aragó ha publicat un reportatge en què el psicòleg esportiu Adrián Quevedo intenta explicar els motius d'aquest esdeveniment fatal: «Quan una persona pren aquesta decisió és l'última de la seva llista. No aconsegueixen gestionar-lo i és la seva última opció. El seu pensament és que es desconnecten de la vida i així se soluciona el problema. Tot arriba a conseqüència d'un patiment persistent».

Molts poden arribar a pensar que al món del futbol tot és èxit i alegria, però el cas de Pelayo Novo demostra que la pressió que es viu setmana rere setmana no és fàcil de gestionar i així ho ha explicat el psicòleg Adrián Quevedo: «Tenir millors condicions econòmiques i socials ajuda, però no és garantia que no passi res. La gent només veu els diners, però la resta pot estar buit».

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!