El pis on es va originar l'incendi de Badalona tenia la llum punxada

La sobrecàrrega elèctrica és la principal hipòtesi de l'origen del succés

El foc va pujar molt ràpidament des del primer pis fins al cap damunt de l'edifici
El foc va pujar molt ràpidament des del primer pis fins al capdamunt de l'edifici | Catalunya Diari

Una sobrecàrrega elèctrica com a conseqüència de la llum que estaria punxada en un dels pisos de la primera planta és la principal hipòtesi de la causa de l'incendi en un bloc del barri de Sant Roc de Badalona que va causar tres morts i una trentena de ferits, segons fonts properes a la investigació.

De moment els indicis apunten en aquesta direcció, si bé la investigació de Mossos d'Esquadra encara no s'ha tancat i encara s'ha de completar la inspecció ocular de la zona, que ha d'aportar més informació.

L'incendi es va declarar dissabte, 5 de gener, al matí a la part baixa de l'edifici i es va propagar de forma molt ràpida i virulenta per l'escala de l'edifici de deu pisos. Les víctimes mortals es trobaven al vuitè i al novè pis.

Segons ‘La Vanguardia’, el primer pis, des d’on es va originar el foc, és un pis ocupat, on probablement s’hauria produït un delicte envers les companyies de subministraments, doncs tenien la llum punxada.

Fonts del veïnat indiquen que la propietat del pis la té un banc. Aquest pis hauria estat ocupar per una família d’origen romanès, que a més, hauria endollat multitud d’electrodomèstics al corrent general.

L'Associació de Veïns del barri diu prou

El president de l’Associació de Veïns de Sant Roc, Diego Justícia, explicà que el barri té dos problemes. En primer lloc, l’antiguitat de les instal·lacions de caràcter elèctric, fet que causa molts incidents als blocs de pisos que ho pateixen. En segon lloc, l'ocupació de pisos que són propietat de bancs o entitats de crèdit.

El problema de les punxades elèctriques és una constant a Badalona
El problema de les punxades elèctriques és una constant a Badalona | Diari de Badalona

 

A més, també afirma que el que s’ha de fer és no deixar desemparats a aquella gent que no pugui permetre’s els subministres. És molt més fàcil i senzill arribar a l’extrem de cometre un delicte i punxar tant l’aigua com la llum que demanar ajut a l’administració i que aquesta respongui positivament.

La Generalitat i l’Ajuntament de Badalona es varen reunir per trobar solucions pels afectats. Es va crear una unitat específica per atendre les seves necessitats i s’habilitaran recursos per poder pal·liar aquesta situació.


Comentaris

envia el comentari