El metge valencià Pedro Cavadas reimplanta una mà després de 10 hores amputada

El doctor valencià ha realitzat el reimplant a un marine dels EUA després d'un accident en un submarí

FOTO1

L’equip del cirurgià Pedro Cavadas ha reimplantat a un militar de la marina dels Estats Units la mà dreta, que va resultar amputada a conseqüència d’un accident en un submarí i que va estar més de 10 hores sense rec sanguini.

El marine de 21 anys va patir «l’accident catastròfic» el dia 27 de març a la nau de la Sisena Flota dels Estats Units, situada a 70 milles de la costa de Cartagena i després de rebre una atenció d’emergència va ser traslladat en vaixell fins a la costa i posteriorment en helicòpter fins a l’hospital valencià, on va arribar al voltant de les 4.30 hores de la matinada del dia 28.

El doctor Cavades amb el marine a qui li ha reimplantat l'extremitat dreta
El doctor Cavades amb el marine a qui li ha reimplantat l'extremitat dreta | Cedida

 

L'exitosa intervenció

La intervenció va durar prop de 5 hores i, segons el cirurgià, el que ha fet «peculiar» el cas es el temps que va passar des de l’accident fins a l’arribada a l’hospital: més de 10 hores sense rec sanguini a la mà, el que significa «molt temps d’isquèmia».

Això ha fet que es requerís una modificació de la tècnica perquè la mà tingués rec sanguini provisional abans de començar el reimplant, ha explicat Cavades, qui també ha destacat que el fet que l’amputació fos al canell és «més favorable i una bona indicació per al reimplant».

«Dóna gust operar a un soldat perquè tot li ve bé, no té dolor, no li molesta res. No m’importaria realitzar intervencions a pacients tan col·laboradors i fàcils de tractar», ha senyalat Cavadas. «Després de dues setmanes a Manises el soldat va ser traslladat a un hospital militar als EUA, on s’espera que recuperi una funcionalitat a la mà propera a la normalitat», ha continuat. 

El doctor Cavades rep la condecoració del comandant de la US Naval Forces, James Foggo
El doctor Cavades rep la condecoració del comandant de la US Naval Forces, James Foggo | Cedida
 

La condecoració militar al dr. Cavadas

El comandant de la US Naval Forces a Europa, l’almirall James Foggo, ha entregat diplomes d’agraïment a l’equip de cirurgia reconstructiva de Cavadas. Al cirurgià li ha imposat una condecoració i li ha entregat un llibre de la Fundació ‘El legado’.

Foggo ha destacat l’extraordinari servei públic, «l’heroica intervenció» i l’assistència «d’excepcional qualitat» rebuda pel marine ferit: «són indiscutibles els èxits i el compassiu cuidat al pacient, el que demostra el gran mèrit de l’equip i la gran relació entre els EUA i Espanya».

Segons Foggo, l’equip de Cavadas «va ser avisat a les 4.30 hores del matí del 28 de març i en 20 minuts van arribar a l’hospital amb un somriure», i ha subratllat que l’equip ha realitzat una «cirurgia miraculosa i ha fet possible que el marine pugui tornar a utilitzar la seva extremitat».

El marine atès per Cavadas li ha volgut transmetre un missatge d’agraïment: «gràcies a Cavadas per l’operació. No podria haver tingut un millor equip de cirurgians».


Comentaris

envia el comentari