Centenars de Mossos es volen traslladar a altres cossos policials segons CSIF

La Central Independent i de Funcionaris espanyol denuncia que centenars de Mossos d'Esquadra volen traslladarse a policies locals o a la Policia Nacional, però la llei no els ho permet

Els Mossos han comprovat que la dona morta presentava signes de violència
Els Mossos han comprovat que la dona morta presentava signes de violència | CatalunyaDiari.cat

 

Han demanat als partits polítics que facilitin el trasllat. El sindicat CSIF ha afirmat que centenars de Mossos els han demanat assessorament per aconseguir un trasllat a altres cossos policials, com la Policia Nacional, ja que el desenvolupament de les diferents lleis autonòmiques impedeixen aquesta mobilitat, per incompatibilitat normativa.

Segons informa el diari 'El Mundo', representants dels Mossos d'Esquadra de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) s'han reunit aquest dimecres, 20 de febrer, amb diferents grups parlamentaris al Congrés dels Diputats per traslladar-los una proposta de regulació que permeti la mobilitat dels membres d'aquest cos a altres policies locals o a la Policia Nacional.

Queixes davant la politització dels Mossos

El CSIF també es va queixar de la politització dels Mossos d'Esquadra. Durant la trobada, van recordar que el Defensor del Poble ha admès una queixa de CSIF per la situació d'indefensió dels integrants d'aquest cos de seguretat davant la politització de les seves funcions i la precarietat de les seves condicions laborals. També es va parlar sobre les dificultats que tenen els agents «per la situació política de Catalunya, derivada del procés sobiranista», remarcava CSIF.

Pel que fa al tema econòmic, el CSIF també va registrar al Ministeri d'Interior una sol·licitud de reunió per traslladar-li les reivindicacions laborals del col·lectiu MosSOS. Entre les seves queixes, reclamen millores salarials, la devolució de les pagues extra de 2013 i 2014, l'equipació salarial amb el cos de bombers compromesa fa 10 anys, i l'augment de la plantilla.

El sindicat CSIF ha afirmat que centenars de Mossos els han demanat assessorament per aconseguir un trasllat a altres cossos policials
El CSIF també es va queixar de la politització dels Mossos d'Esquadra | CatalunyaDiari.cat

 

«Estic disposat a cobrar menys i ser més feliç»

Juan José Torrente, portaveu del sindicat CSIF dels Mossos d'Esquadraha explicat a 'Herrera en COPE' que davant aquesta demanda s'han trobat amb què «les Comunitats Autònomes han anat legislant i tancant la mobilitat interadministrativa que recull l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic a personal de la Comunitat», cosa que consideren que «va en contra del que disposa la mateixa Constitució».

Segons Torrente,  «en la vida no tot és els diners». «Sóc català, m'encanta la meva terra i estic disposat a cobrar menys si això comporta ser més feliç», deia. També ha assegurat que entre 300 i 500 agents ja han sol·licitat informació al sindicat per a veure quina és la possibilitat de mobilitat. «Quantificar els que es vol anar és molt difícil perquè molta gent es vol mantenir en l'anonimat».

  

Finalment, ha lamentat la recerca que la Generalitat realitzarà al mosso que li va dir a un manifestant el 21-D, que va resultar ser un funcionari infiltrat, «la República no existeix, idiota». En la seva opinió, «era una conversa entre funcionaris en la qual el nostre company li va explicar el marc legal existent».


Comentaris

envia el comentari