IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El centre d'estrangers de Barcelona acull uns 30 nous infectats del brot de sarna

La ciutat comtal els va rebre ahir al vespre, després d'arribar a Andalusia amb pastera

Imatge de la zona d'urgències de l'Hospital Sant Joan de Reus
Imatge de la zona d'urgències de l'Hospital Sant Joan de Reus, on es van detectar els primers brots de sarna   | CatalunyaDiari.cat

Els reticents brots de sarna a Catalunya comencen a sembrar una forta sensació de cautela. Si bé és cert que les primeres notícies de la malaltia provenien de l’hospital Sant Joan de Reus, ara també ho és que aquestes s’han anat estenent a poc a poc al llarg del país.

En aquest context, i sempre segons informa ‘Crónica Global’, Barcelona va acollir el passat dilluns, 29 de gener, entre 30 i 40 persones estrangeres que van arribar el passat cap de setmana a Motril, a Granada, amb pastera.

Quins són els afectats?

Segons el mitjà esmentat anteriorment, unes 20 o 30 persones de la quarantena que van arribar el passat cap de setmana, en pastera, a la localitat andalusa de Motril estarien infectats. Així mateix, el procés legal indica que aquestes persones han de ser acollides pel Centre d’Internament d’Estrangers de Barcelona.

Per la qual cosa, doncs, Catalunya acolliria ara entre 20 i 30 casos nous, que se sumen als ja registrats a inicis d’aquest 2018.

El paràsit, que es transmet bàsicament per falta d’higiene, també ha estat informat per la periodista de Televisió Espanyola, Laura Mesa. Aquesta informa que hi ha «una vintena d’afectats».

Se sumen als 38 afectats a Catalunya

És la xifra que alerta més. Catalunya ja registra una quarantena de casos de sarna i ara, a causa de les darreres novetats que arriben des d’Andalusia, les terres catalanes podrien acollir una vintena de casos més.

De fet, entre l'Hospital Moisés Broggi, de Sant Joan Despí (Barcelona), i a l'Hospital Sant Joan de Reus (Tarragona) aglomeren gran part dels casos i ara a aquests se suma el Centre d'Internament d'Estrangers de Barcelona.

En aquest, d’altra banda, els nous membres conviuran, actualment, amb uns cent immigrants més.


Comentaris

envia el comentari