‘El Chicle’ va ser confident de la Guàrdia Civil després d'assassinar Diana Quer

Jose Enrique Abuín va contactar amb la benemèrita el 24 de novembre de 2016

Imagen de archivo de José Enrique Abuín, 'El Chicle'.
José Enrique Abuín, 'El Chicle', en una imatge d'arxiu | Xarxes socials

24 de novembre de 2016, dos guàrdies civils parlen per telèfon amb José Enrique Abuín Gey 'El Chicle'. Aquesta és la prova 'A' que ha sortit a la llum sobre la relació de confident que mantenien l'assassí de Diana Quer i la Guàrdia Civil.

El dia d'aquesta trucada, però, havien passat tres mesos de la desaparició de Diana Quer i, tot i això, la benemèrita seguia mantenint el contacte amb l'aleshores assenyalat pel succés. Segons 'El Español', Abuín no volia que la Guàrdia Civil descobrís que ell era l'assassí de la jove madrilenya i, per tapar-ho, va optar per cantar diversos noms de la zona —vinculats amb el narcotràfic— per poder sortir impune de les acusacions.

D'altra banda, en aquesta trucada 'El Chicle' manifesta les seves preocupacions, ja que és perseguit en comptades ocasions per la Guàrdia Civil. 

'El Chicle' va donar dades de diversos narcotraficants

Les filtracions es van dur a terme durant diversos mesos. Just després de la desaparició de Diana Quer, doncs, l'aleshores sospitós de la seva pèrdua va donar una enorme quantitat de dades sobre els narcotraficants i joves vinculats amb el tràfic de drogues de la zona.

El més intrigant de tot plegat, però, és que ningú el forçava a donar aquesta informació. En aquella ocasió, la Guàrdia Civil no va trobar altres indicis i no va poder inculpar a 'El Chicle'.

El que també és cert és que la seva relació amb la policia estatal va sortir a la llum després de conèixer que era l'assassí de Diana Quer. Anys enrere, de fet, Abuín havia delatat altres membres de la seva família que formaven part de grups delictius gallecs.

Imagen de la conversación de 'El Chicle' con dos guardias civiles.
Imatges de la xerrada d''El Chicle' amb la Guàrdia Civil | TVE

 

Volia despistar la policia

Era la intenció inicial de l'assassí de Quer. Durant la conversa, aquest no té cap mena de problema en preguntar perquè l'estan perseguint. En aquest context, doncs, 'El Chicle' arriba a confessar que s'havia mogut pel món del narcotràfic: «Un any vaig anar malament de 'pasta' i vaig haver de passar a vendre 'gasoil'. Les coses són com són».

Abuín es feia el boig sempre que el relacionaven amb Quer. Ell, de fet, al·legava que no estava «al dia» sobre l'assumpte tot i que feia un mes que la Guàrdia Civil havia trobat el telèfon de Diana Quer sota el pont de Taragoña.

En aquest context, cal destacar que 'El Chicle' diu: «Finalment se sabrà qui ha estat, això està clar. També és veritat, però, que si haguessin llençat el cos al mar ja estaria surant». 


Comentaris

envia el comentari