IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

'El Chicle' no va ser detingut amb anterioritat perquè hauria evitat la condemna

En cas d'haver-lo detingut sense proves suficients, la policia no hauria pogut investigar el sospitós

'El Chicle', José Enrique Abuín
Imatge d'arxiu de José Enrique Abuín, 'El Chicle' | Xarxes socials

Ha hagut de passar més d'un any des de la desaparició de Diana Quer fins a la detenció de l'autor confés de la seva mort, José Enrique Abuín. Durant aquest període, la Guàrdia Civil sempre ha considerat a 'El Chicle' com el principal sospitós del crim. No obstant això, a causa de la falta d'evidències, el cos de seguretat no podia privar de la llibertat a l'home, per la possibilitat que s'evités l'estada a presó.

Va ser a partir de l'intent de segrest que va cometre a Boiro que es van començar a esclarir els fets. A partir de llavors, com va informar el coronel Francisco Javier Jambrina, era segur començar la investigació. D'iniciar-la de manera prèvia, hi havia grans possibilitats que l'investigat evités la condemna, a causa de la falta de proves existents en contra seva.

Un risc que s'havia de córrer

El representant de la Guàrdia Civil va admetre, en una entrevista a la Cadena Ser, que deixar en llibertat a 'El Chicle' era «un risc». No obstant això, va reiterar que era una decisió que estaven obligats a prendre, ja que si s'avançaven en la seva detenció, després podria ser més complicat demostrar la culpabilitat.

«Una vegada el sospitós ha declarat davant del jutge i aquest ha dit que no hi ha motius per processar-lo, no podem estar darrere seu, com fèiem abans de manera esporàdica. Amb la sentència del jutge, no podríem haver-lo fet sentir objecte de vigilància, ni que continuava al punt de mira», va explicar el coronel Jambrina.

'El Chicle', autor del asesinato de Diana Quer
La Guàrdia Civil va detenir a 'El Chicle' com a autor confés del crim | Crónica Global

Diana Quer i la noia de Boiro, els únics casos de 'El Chicle'

En aquests moments, la Guàrdia Civil relaciona a José Enrique Abuín amb els dos casos pels quals ha estat denunciat: La mort de Diana Quer i l'intent de segrest de la noia de Boiro. El coronel, Francisco Javier Jambrina, ha considerat «improbable» que altres casos existents per la regió, sense un culpable descobert, hagin pogut estar comesos per 'El Chicle'.
 

«De moment ho veiem improbable, perquè hem realitzat exàmens preliminars que no coincideixen en res amb aquest perfil, tenint en compte que les víctimes que buscava eren noies molt joves», va referir l'agent de la policia espanyola, posant com a tercer exemple el cas de la seva cunyada, a qui va violar quan encara era menor d'edat.


Comentaris

envia el comentari