IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

'El Chicle' reconstruirà la mort de Diana Quer davant del jutge

Aquesta decisió forma part de l'estratègia de la seva advocada i pretén treure a la llum els moviments que José Enrique 'El Chicle' va fer durant la nit del 22 d'agost de 2016

'El Chicle'
Imatge d'arxiu 'El Chicle' | El Español
 

L'autor de la mort de Diana Quer ha decidit acceptar l'estratègia proposada per la seva advocada de fer una reconstrucció dels fets que van tenir lloc durant la matinada del 22 d'agost de l'any 2016 al municipi gallec de A Pobra do Caramiñal. Així doncs, en uns quants dies José Enrique Abuín Gey, més conegut com 'El Chicle', tornarà al lloc on es va produir el crim.

El que es pretén és trobar qualsevol detall que pugui aportar informació nova sobre l'assassinat de Diana Quer. Per aquest motiu acompanyaran al jove el jutge instructor del cas, la secretaria judicial, els agents que van ser partícips en la investigació, el fiscal i l'advocat de la família Quer.

Una estratègia que pretén lliurar al 'Chicle' de l'acusació d'assassinat

Diana Quer
Diana Quer | Catalunya Diari
 
 

 

En un principi José Enrique Abuín Gey no estava disposat de dur a terme la reconstrucció, però una estratègia pensada per la seva advocada ha provocat que 'El Chicle' acabi acceptant la petició. El que busca l'advocada és lliurar al seu client de l'acusació d'assassinat, demostrant com van succeir exactament els fets.

El que es farà durant la reconstrucció és seguir pas per pas els moviments de l'assassí de Quer. De manera que la furgoneta amb què viatjaran es mourà a la mateixa velocitat que ho va fer 'El Chicle' aquella nit amb el seu vehicle, i realitzarà totes les parades que va dur a terme al llarg dels 20 quilòmetres de distància que hi ha fins al pou on van trobar el cos sense vida de la jove.

Així doncs, es detallaran tots els fets que es van anar succeint aquella nit, començant per la manera com va capturar a la víctima, seguint per l'explicació de com es va desfer del mòbil de la jove, i acabant amb tots els moviments que va dur a terme abans de desfer-se del cos de Diana. D'aquesta manera es podrà dictar una sentència més escaient i precisa contra 'El Chicle'.

'El Chicle' haurà de mantenir la versió en què negava haver violat a Diana Quer

Un cop s'arribi a la nau on José Enrique va amagar en un primer moment el cos de la jove, l'assassí confés haurà de relatar com va asfixiar «de manera involuntària» a Quer, així com haurà d'explicar quines eren les seves intencions en el moment que es va produir el segrest.

Arribem aquí a un punt clau en la investigació, doncs 'El Chicle' va dir repetides vegades que no va violar a la jove Malgrat tot, l'acusació no comparteix aquesta opinió, i consideren que el mòbil del segrest eren motius sexuals, ja que el cos de la jove va aparèixer sense roba.

La recreació, que durarà un màxim de quinze dies, es considera de vital importància. I és que un cop s'hagi completat la reconstrucció dels fets, els encarregats del cas podran comprovar fins a quin punt ha mentit o ha dit la veritat 'El Chicle'.


Comentaris

envia el comentari