rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

PREVISIÓ

Sant Jordi amb el paraigües a la mà, però no plourà tot el dia

'El Chicle' serà traslladat a una presó de Lleó per motius de seguretat

Des del passat mes de gener es troba a la presó de A Lama, a Pontevedra
'El Chicle', José Enrique Abuín serás trasladado a la cárcel de León   | Redes sociales

 

La Mansilla de las Mulas, aquesta és la nova presó a la qual es traslladarà a 'El Chicle'. Es tracta d'un centre penitenciari de Lleó, allà continuarà la complint amb la presó preventiva que se li va imposar i que fins ara havia fet a Pontevedra, a la presó de A Lama.

 

Que José Enrique Abuín Gey sigui traslladat fora de Galícia no és cap fet fortuït, i és que, si se'l canvia de presó és precisament per motius de seguretat. El que es vol aconseguir amb això és allunyar-lo d'antics membres del seu clan de Os Fanchos, vinculats al narcotràfic, i que es troben presos igual que ell.

'El Chicle', sota vigilància especial

La presó de A Lama no va ser la primera a la qual va ingressar 'El Chicle'. En un primer moment va entrar al centre penitenciari de Teixeiro, a A Coruña, però va acabar sent traslladat després de rebre amenaces per part d'altres presos que van ser empresonats després que Abuín donés els seus noms com a responsables de tràfic de drogues.

 

El seu trasllat no va ser l'única mesura de seguretat, l'assassí de la jove Diana Quer es troba sota un règim especial de vigilància. La seva cel·la es troba al costat del mòdul d'infermeria, el més segur de la presó, i té vigilància les 24 hores gràcies al fet que un altre empresonat va sempre amb ell.

 

Tot i això, sí que és cert que per la resta de coses té els mateixos privilegis que els altres interns. Fa poc ja vam poder veure com rebia la visita a presó de la seva dona i la seva filla. Una visita que va sorprendre molt, ja que es van desplaçar fins al centre al mateix cotxe que 'El Chicle' va utilitzar per transportar el cos de Diana Quer.

Mateixa presó que Javier Ledo i les assassines de Carrasco

A Mansilla de las Mulas 'El Chicle' no serà l'únic intern conegut mediàticament pel seu delicte. A la presó de Lleó també hi és Javier Ledo, presumpte autor de la mort de Paz Fernández Borrego, que va desaparèixer a Astúries. El seu cos va ser trobat dies després a un embassament.

 

De la mateixa forma que 'El Chicle', Ledo va ser traslladat a aquesta presó per motius de seguretat, abans havia estat a un centre penitenciari d'Astúries. Allà hi estarà fins que passi el període d'instrucció del seu cas

 

Imatge de la presó de Mansilla de las Mulas   | Cedida

 

D'altra banda, tot i que els seus noms no són tan coneguts, a aquesta mateixa presó hi han estat també Montserrat González i la seva filla Triana, condemnades per haver assassinat a la presidenta de la Diputació de Lleó.