IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

'El Chicle' va voler desbloquejar el mòbil de Diana Quer abans de tirar-lo a la ria d'Arousa

De fet, va demanar el telèfon a totes les seves víctimes per comprovar si havien demanat ajuda

'El Chicle' y Diana Quer en dos fotos de archivo
'El Chicle' va voler analitzar el contingut del mòbil de Diana Quer abans de desfer-se d'aquest | Cedida

L'any passat, al mes de juny, la policia va quedar, en part, decebuda amb les informacions extretes del telèfon mòbil de Diana Quer. I és que l'IPhone que José Enrique Abuín, 'El Chicle', va llançar a la ria d'Arousa i que un pescador va trobar al port de Tarragona, no aportava cap pista que ajudés a resoldre el cas. O això era el que pensaven en un principi, ja que ara s'ha sabut que l'assassí confés havia intentat desbloquejar el terminal en diverses ocasions, abans de desfer-se d'ell

El culpable hauria volgut comprovar si la jove va alertar de la situació en què es trobava abans de ser capturada, segons una de les teories de la Guàrdia Civil. De fet, el mateix hauria fet en els altres casos d'agressió en què s'ha vist implicat. 

Tres casos d'agressió, un mateix patró 

El procés d'actuació d''El Chicle' s'ha repetit en altres ocasions, així com en el cas de l'intent de violació a la seva cunyada, qui aleshores era menor d'edat. Un testimoni va assegurar que el primer que va fer va ser treure-li el telèfon per poder analitzar el seu contingut, després d'haver aconseguit que la víctima accedís al cotxe mostrant-li un ganivet d'uns 20 centímetres. A més, Abuín també la va obligar a treure's la roba per poder violar-la

Tanmateix, el cas va ser arxivat per falta de proves, l'any 2005, tot i que recentment va tornar a sortir a la llum a raó de la mediàtica desaparició i troballa del cadàver de la jove Diana Quer.

Los investigadores obtuvieron algunos datos del teléfono de Diana Quer
Els investigadors van obtenir algunes dades del telèfon de Diana Quer | Cedida

Pel que fa a l'accés d''El Chicle' al mòbil de Diana Quer, va ser un repte sense gaires complicacions perquè la jove anava caminant amb el telèfon a la mà. No obstant això, mentre lluitaven per la seva possessió, la càmera del terminal es va encendre i va quedar tot gravat. A més, dues persones que ho van veure es van atansar per veure què passava, encara que no van poder ajudar-la perquè l'assassí confés va fer veure que es tractava d'una broma. 

Així doncs, existeix un procés d'actuació en «comú» en els tres casos d'agressió amb què se l'ha relacionat, segons indiquen els informes de la Guàrdia Civil als que va tenir accés 'El Español', ja que en tots ells ha demanat el telèfon mòbil o l'ha aconseguit utilitzant la força. D'aquesta manera, l'agressor aconseguia evitar que les víctimes es comuniquessin amb algú i alertessin dels fets. 


Comentaris

envia el comentari