Imatge d'arxiu d'un grup de diversos ciclistes per carretera

Paco i Jesús, els ciclistes morts en ser atropellats per un conductor begut

El conductor va envair el carril contrari, excedia la velocitat i va donar positiu en alcohol

Un petit escamot de ciclistes que entrenava per carretera a Níjar han estat els testimonis de la brutal mort de dos dels seus companys. Les víctimes van ser atropellades pel conductor d'un turisme que circulava sota els efectes de l'alcohol.

Un atropellament múltiple que deixa dos ciclistes morts i un ferit

Ha succeït a la carretera AL-4200 del terme municipal de Níjar, a Almeria. El grup circulava pel seu carril a les 9.40 del matí, quan un turisme va envair el carril contrari en un revolt a una velocitat excessiva. Les conseqüències d'aquesta conducció temerària van provocar la mort in situ de dos dels ciclistes i una altra més que va resultar ferida lleu.

Imatge d'unes bicicletes trencades per un accident
Els testimonis i amics dels morts exigeixen condemnes més severes per aquests actes | Arxiu

L'autor de l'envestida excedia la velocitat i anava begut

El responsable del fatal accident ha estat un jove de 24 anys, que va quedar atrapat al cotxe en haver bolcat després d'atropellar i arrossegar els dos ciclistes diversos metres. Després de ser alliberat del seu vehicle pels bombers, va ser traslladat immediatament a l'hospital universitari de Torrecárdenas d'Almeria, per la gravetat de les lesions.

Multiplicava per quatre la taxa màxima d'alcohol

L'autor de l'atropellament va donar positiu a la prova d'alcoholèmia, amb una taxa d'1,07 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire espirat. Així doncs, multiplicava per quatre la taxa màxima permesa per conduir que s'estableix a 0,25 mg/l. Ara continua detingut i acusat d'homicidi per imprudència i delicte contra la seguretat viària.

Imatge borrosa d'un velocímetre d'un cotxe
El conductor del vehicle superava la velocitat màxima i se'n va sortir del seu carril | Getty Images

«És com si hagués agafat una pistola i els haguessin matat», expliquen els amics

Els companys dels ciclistes han pres aquest delicte com un assassinat, perquè asseguren que el conductor no va frenar, els va envestir i ells no van tenir temps de reaccionar. «Els va colar tots dos dins del cotxe, primer un i després un altre», relata Manolo, testimoni i amic dels morts.

Ell mateix diu del delinqüent que és com si «hagués agafat una pistola i haguessin matat dos pares de família». Les dues víctimes van morir a l'acte i deixen dos fills orfes per la imprudència del conductor. Per aquest motiu, demana a les autoritats que s'endureixin les penes per aquest tipus de delictes.

Ja són tres els ciclistes morts en dos dies

Paco i Jesús no han estat les úniques víctimes mortals d'aquests darrers dos dies. A ells cal sumar-hi un ciclista que va ser envestit per un camió aquest dilluns a Osona, Barcelona. Un primer camió va poder esquivar el conductor de la bicicleta, però el que anava al darrere, per raons que encara es desconeixen, no va poder i va deixar el ciclista mort estès al voral.