Cinc detinguts en el desmantellament d'una narcosauna a Sitges

Un dels encarregats de fer publicitat al carrer de la sauna aprofitava per vendre droga a l'interior | Els Mossos han pogut detenir també els proveïdors de la droga

Anar a una sauna és sinònim de relaxació, però un local d'aquest tipus de Sitges, destinat al públic gai, també servia per vendre droga. Els Mossos d'Esquadra van saber que un dels encarregats de fer publicitat del local aprofitava, amb connivència per part del propietari, els clients del local per vendre amfetamines i cocaïna. Era venda final, al detall, als consumidors finals, que sabien que a la sauna hi podrien trobar la droga que volguessin.

L'encarregat de fer publicitat del local pel carrer, i segons van poder comprovar els Mossos, no només venia la droga a la sauna, quan aquesta estava tancada ho feia també des de casa seva i en una discoteca també de Sitges. Estirant el fil, agents de la Unitat d'Investigació del Garraf van poder comprovar que aquest home, de nacionalitat panamenya, disposava d'un gran estoc de drogues per oferir als seus clients i van poder identificar quins eren els seus proveïdors. La policia va identificar dues línies principals i estables d'abastiment de la droga; una per a la cocaïna i una altra per a les amfetamines.

Desmantellada la sauna i els canals de proveïment

Quan els investigadors van poder localitzar els punts des d'on es provenia de droga aquest home, que després ho venia des de la sauna de Sitges, es va demanar autorització judicial per explotar la investigació entrant a casa dels proveïdors. El passat 29 de setembre es van fer cinc entrades i escorcolls en un domicili de la ciutat de Barcelona; al carrer de Mallorca, en un de Castelldefels i en dos domicilis i un local —la sauna— de Sitges. En l'operatiu Sauna, amb la participació d'agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana, Unitat d'Investigació de la comissaria del Garraf, Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de la Regió Policial Metropolitana Sud i Unitat Canina, es van detenir cinc persones, quatre homes i una dona.

Es tracta de persones d'entre 28 i 38 anys, de nacionalitats espanyola, colombiana, panamenya i uruguaiana i tot veïns de la comarca del Garraf. Els Mossos imputen als cinc detinguts un presumpte delicte continuat contra la salut pública per tràfic de drogues.

Tres dels cinc detinguts, a presó

Es van comissar més de 2.000 pastilles de MDMA, o usualment més coneguda com a èxtasi, 345 grams de cocaïna, uns 55.000 euros en efectiu i altres substàncies estupefaents com sulfat d'amfetamina, més coneguda com «speed» o «cristal», i es van desmantellar els punts de venda final que tenia un dels detinguts. La droga que han recuperat els Mossos pot arribar a tenir un valor aproximat al mercat negre de 25.000 euros. Dels cinc detinguts, tres d'ells van ingressar a presó per ordre del jutge que va portar les investigacions. Els altres dos van quedar en llibertat amb càrrecs a l'espera del judici.


Comentaris

envia el comentari