Cinc dies d'aïllament per a Oriol Junqueras per participar en la campanya electoral des de la presó

L'exvicepresident de la Generalitat està actualment empresonat al centre penitenciari d'Estremera

 

Males notícies per a l'exvicepresident Oriol Junqueras, actualment empresonat al centre penitenciari d'Estremera, a Madrid. Segons ha informat aquest matí 'El món a RAC 1', la direcció de la presó ha decidit imposar-li cinc dies d'aïllament a la seva cel·la, després de gravar un missatge de veu des de la presó,  que posteriorment es va fer públic en un dels actes de campanya del seu partit, Esquerra Republicana de Catalunya. 

 

A més, segons ha informat RAC 1, els serveis penitenciaris també han decidit sancionar el líder d'ERC per concedir una entrevista a 'El món a RAC 1' fa tan sols uns dies. Tot i així, des de presons neguen tal decisió.

Expedientats per enviar missatges polítics

El passat dilluns, 18 de setembre, es va saber que els mateixos serveis penitenciaris havien decidit expedientar Oriol Junqueras, i també el líder de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, per enviar missatges polítics des de la presó, i restaven a l'espera de saber la seva sanció. De fet, va ser el mateix ministre de l'Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, qui va anunciar l'obertura d'expedients als polítics empresonats de manera preventiva.

 

«Conseqüent» amb els seus actes

Durant la breu entrevista telefònica per la qual ha estat sancionat, l'exvicepresident va assegurar que «no s'amaga mai del que fa» i que «és conseqüent amb els seus actes, decisions, pensaments, sentiments i voluntat». A més, va parlar una mica sobre la situació política, quan encara faltaven uns dies per a les eleccions. En aquest sentit, Junqueras va assegurar que les forces independentistes segurament s'acabarien «entenent»

Comentaris