IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Cinc encaputxats assalten un mas a Vilanna, encanonen l'amo amb una pistola i amenacen amb tallar-li un dit

Els lladres, que s'han endut un botí d'uns 800 euros, han lligat el propietari i els masovers amb brides

Presinte dels Mosos d'Esquadra en una masia
Presinte dels Mosos d'Esquadra en una masia | Cedida

Els Mossos d'Esquadra busquen cinc encaputxats que aquesta passada matinada han assaltat el Mas Can Bonic a Vilanna, al terme de Bescanó (Gironès). Els lladres, que parlaven amb accent sud-americà, han sorprès el propietari mentre dormia, l'han lligat amb brides i l'han encanonat amb una pistola. Després, li han exigit que els entregués els diners que suposadament havia fet amb la venda d'una nau. Quan la víctima els ha dit que no en tenia, els assaltants l'han amenaçat amb tallar-li un dit amb unes tisores de grans dimensions. De fet, li han arribat a fer una ferida. Després de regirar la casa, els lladres s'han endut 800 euros i el seu telèfon mòbil. Abans de marxar, els assaltants han dut la víctima a la casa on hi viu el matrimoni que fa de masovers. Han colpejat l'home i han marxat deixant-los tots tres lligats amb brides.

L'amo del mas viu sol a l'habitatge —tot i que al davant, en una altra casa, s'hi està el matrimoni que fan de masovers de Can Bonic—. Els lladres, que parlaven amb accent sud-americà, portaven tres pistoles, una escopeta i un ganivet de grans dimensions. Els assaltants han reduït el propietari del mas i l'han lligat amb brides. Després, l'han encanonat posant-li una pistola al cap i li han exigit que els donés diners i que els digués on era la caixa forta. En teoria, els lladres havien vigilat els moviments de l'amo del mas perquè, directament, li han reclamat que els donés allò que havia tret de la venda d'una nau. Quan la víctima els ha respost que no tenia diners, els assaltants han amenaçat amb tallar-li un dit. Han agafat unes tisores de grans dimensions i, per intimidar-lo, li han arribat a fer alguna ferida. Després, els lladres han regirat el mas i s'han endut uns 800 euros en efectiu, la cartera de la víctima i el seu telèfon mòbil.

Abans de marxar, els cinc assaltants també han entrat a la casa dels masovers. Han sortit a fora de Can Bonic, portant la víctima lligada amb brides, i s'han dirigit cap a aquest segon habitatge —on hi viu un matrimoni d'origen indi—. Els agressors han agafat una escala, han pujat fins a una finestra que es troba a uns 4 metres d'alçada i han trencat un vidre. Un cop a dins, i després de sorprendre el matrimoni, han agredit el masover clavant-li un cop al front. Després, també els han lligat a ell i a la seva dona amb brides.  Els cinc assaltants han fugit emparant-se en la foscor de la nit. Han deixat l'amo del mas tancat al lavabo i els masovers a l'habitació. Abans de fer-se fonedissos, però, han punxat les rodes dels cotxes de les víctimes, per evitar que els poguessin fer servir. Al cap d'una estona, el propietari de Can Bonic s'ha pogut desfer de les brides, ha alliberat els masovers i ell mateix ha donat l'alerta al 112. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i treballen per localitzar els assaltants. Al jardí del mas, la policia ha trobat una escopeta —que els lladres mateixos havien agafat de dins la casa—, una pota de cabra de grans dimensions i una bossa (amb roba i brides al seu interior).


Comentaris

envia el comentari