La història de la menor de 12 anys agredida sexualment durant un mes a l'Empordà

El grup amenaçava a la víctima amb difondre una foto seva nua i en una ocasió la van amenaçar amb una pistola d’’airsoft’

Cinc nens agredeixen una menor de 12 anys durant un mes a La Bisbal d'Empordà
Una menor de 12 anys va ser agredida sexualment per cinc nens durant un mes a la Bisbal d'Empordà | Cedida

 

Una nena de dotze anys va viure un terrible malson durant tot un mes en mans d'un grup de companys de classe. Cada dia, cinc nens d’entre 12 i 14 anys van abusar d'ella, a la que tenien sotmesa amb una simple amenaça: «Cap a la fàbrica o captura». Només amb aquestes paraules la víctima accedia a anar a una nau abandonada, acompanyada dels agressors o sola, per evitar que enviessin al seu pare o difonguessin a les xarxes una captura de pantalla on es veia una imatge d’ella nua.

Els fets, ocorreguts a La Bisbal d’Empordà, encara continuen sent estudiats per la fiscalia de menors per un delicte d’agressió sexual amb penetració i coaccions a una menor de 16 anys.  Tal com ha avançat en exclusiva la periodista Tura Soler per al diari 'El Punt Avui', el passat 4 de juny va arribar a coneixement dels Mossos perquè dues amigues de la víctima, també menors, van anar a comissaria acompanyades de la mare d’una d’elles i van explicar a la policia el que li havien sentit relatar a la nena i que, fins i tot en algun cas, també havien presenciat elles mateixes.

Dues amigues de la víctima van avisar als Mossos

Els Mossos van localitzar la nena de 12 anys i li van prendre declaració en presència del seu pare com a tutor. La petita els va explicar que tot havia començat un mes abans, quan dos dels acusats se li van apropar mentre era pel carrer amb dues amigues, les denunciants, i la van obligar a anar a una nau abandona. Allà li van fer tocaments i la van obligar a masturbar-los, tot amenaçant-la que ho explicarien a tothom si deia res.

Uns dies després, els dos nens, de 12 i 14 anys, la van anar a buscar-la a l’escola, però aquest cop acompanyats de dos més, de 13 i 14 anys, i la van amenaçar amb, si no els tornava a acompanyar a la nau abandonada, difondre una imatge del dia de la primera agressió. Un cop allà van avisar un altre nen de 12 anys i entre tots cinc van obligar-la a practicar-los masturbacions i fel·lacions.

Més d’un mes d’agressions i amenaces

Aquesta història, que va ser corroborada per alguns dels nens a part de les declaracions de la víctima, va repetir-se cada dia durant un mes, sempre amenaçant la nena per missatge de Whatsapp o de paraula, amb la frase «Cap a la fàbrica o captura», que implicava l’amenaça de difondre la seva imatge nua. Segons ha explicat 'El Punt Avui', La nena va assegurar que li van enviar la foto, però que la va esborrar i ara els Mossos d’informàtica forense intenten recuperar-la com a prova.

En una ocasió, l’agressió es va produir a casa d’un dels menors, després que l’obliguessin a pujar al pis esgrimint una pistola d’’airsoft’ i amenaçant-la de disparar si no els obeïa. Mentre quatre dels nens l'agredien sexualment, va arribar el pare i els va etzibar: «Què esteu fent?», ells van respondre que estaven jugant i el pare va marxar. La víctima va aprofitar l’ocasió per demanar de marxar, però li van respondre «no» amb rotunditat.

 

Els Mossos d'Esquadra ha detingut únicament als dos menors de 14 anys
Els Mossos d'Esquadra han detingut únicament als dos menors de 14 anys | Cedida

 

Només s’han detingut dos dels acusats

Un cop es va identificar tots els protagonistes del xantatge i de les agressions sexuals reiterades, els Mossos van detenir els dos únics nois de 14 anys, com a responsables dels delictes d’agressió sexual amb penetració i coaccions, i van passar a disposició de la fiscalia de menors, però van acollir-se al dret a no declarar.

Tanmateix, els menors de 14 anys no poden ser encausats jurídicament i només van declarar com a testimonis, corroborant el relat de les agressions sexuals, amb alguns matisos, i van reafirmar que es duien a terme reiteradament cada dia.

Finalment, la nena que va patir agressions sexuals i una altra companya, que va declarar haver estat també víctima almenys en una ocasió, s’han personat en la causa a la fiscalia com a acusació particular.


Comentaris

envia el comentari