Cinc víctimes mortals en l'atac al parlament britànic a Londres

La policia britànica qualifica l'atac terrorista

ACTUALITZACIÓ | 23.30 hores

S'acosta la mitjanit i diverses hores després del fatídic atac la policia britànica de Londres, més coneguda com Scotland Yard, ha seguit donant males notícies. Fa uns minuts ha comparegut en una roda de premsa i ha assegurat que el nom de víctimes segueix pujant.A hores d'ara, els morts ascendeixen a cinc i els ferits a una quarantena.

ACTUALITZACIÓ 19.00 H

Segons diversos mitjans ja són quatre les víctimes mortals per l'atac a Westminster, i la xifra de ferits ha pujat fins als 20. Entre les víctimes mortals es troben l'atacant que ha intentat entrar al Parlament britànic, que ha estat abatut per la policia i l'agent que ha estat ferit amb una arma blanca.

Una de les víctimes ha caigut al riu durant l'atac del vehicle, que ha pujat a la vorera del pont de Westminster i ha recorregut diversos metres, atropellant diversos vianants. 

Imatge de l'agressor abatut a l'entrada del Parlament | Daily Mail

ACTUALITZACIÓ 18.40 H

La BBC confirma que la segona víctima mortal és el policia ferit d'arma blanca per l'individu que ha intentat entrar al Parlament britànic. Segons mitjans locals, la policia creu que eren dos els assaltants en els atacs de Westminster, un d'ells hauria estat abatut, però les autoritats continuen buscant l'altre.

Les xarxes han elevat a un dels diputats del Parlament britànic, Tobias Ellwood, a la categoria d'heroi per la seva actuació després de l'atac. El polític ha realitzat els primers auxilis al policia ferit per l'atac de l'assaltant, que anava armat amb una arma blanca.

ACTUALITZACIÓ 17.45 H

Segons diversos mitjans britànics, una altra de les víctimes de l'atropellament al pont de Westminster ha mort per les ferides sofertes. En una compareixença aquesta tarda, un representant de Scotland Yard ha comentat que, de moment no poden confirmar el nombre de víctimes en els atacs, ni la gravetat d'aquestes ferides. Segons diverses fonts del Parlament, els dimecres són uns dels dies més concorreguts al palau per la presència de la primera ministra, per la qual cosa l'atac ha afectat un nombre elevat de persones.

La BBC informa que algunes informacions afirmen que la segona víctima mortal podria ser el policia ferit d'arma blanca per l'individu que ha intentat entrar al Parlament britànic. 

ACTUALITZACIÓ 16.50 H

Durant el migdia d'aquest dimecres, 22 de març, s'han sentit trets a les portes del parlament britànic a Londres. Segons 'Reuters', hi ha com a mínim dotze persones ferides. La zona de Westminster es troba plena d'agents de Scotland Yard i diversos testimonis afirmen haver sentit diversos trets d'arma de foc. La policia britànica qualifica l'incident «d'atemptat terrorista» fins que en tingui més dades.

Imatge de l'atac | Europa Press

 

Segons el 'Daily Mail', un cotxe ha envestit cinc persones. Un home armat amb un ganivet ha intentat entrar al parlament britànic. Segons mitjans locals, un policia ha resultat ferit per arma blanca i el presumpte agressor ha estat abatut a trets.

Segons 'El Confidencial', la policia diferencia l'atac de l'individu que ha intentat entrar al parlament amb una arma blanca i que ha estat abatut, i el sinistre del vehicle que ha atropellat cinc persones al pont de Westminster. Els diputats es troben confinats a l'edifici per ordre de Scotland Yard i la primera ministra, Theresa May, ha estat evacuada. Les estacions de metro de la zona han estat clausurades fins a nova ordre. 

Imatge del vehicle que ha envestit diverses persones | Cedida

 

Imatge d'una de les víctimes de l'atac | Reuters

 

La policia britànica està investigant un vehicle sospitós que han trobat prop del parlament, segons explica la BBC. El parlament escocès ha suspès la sessió que tenia prevista aquesta tarda per l'atac a Westminster. 

Segons explica la BBC, una dona ha mort a causa de les ferides sofertes en l'atropellament del pont de Westminster, en què també han resultat ferides diverses persones de diferent gravetat. Per ordre policial es troben tancades diverses estacions de metro i la London Eye, la roda turística de la capital britànica.

La policia ha abatut a trets el presumpte agressor | Reuters

 


Comentaris

envia el comentari