Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de Claudia i la carta de comiat abans de suïcidar-se

Claudia, la jove de 20 anys que s'ha suïcidat: havia deixat una carta de comiat

La carta de comiat per remoure la consciència dels seus assetjadors: «Estimats assetjadors, sabeu qui sou, soc jo, Claudia, 'Ratatui'»

El suïcidi de Claudia G.A., una noia de 20 anys de Gijón (Astúries) ha commocionat tot Espanya. Les xarxes socials s'han envaït de dolor i impotència després de saber els detalls que han portat la jove asturiana a llevar-se la vida.

Pel que sembla, Claudia estava vivint un autèntic malson al col·legi La Asunción de Gijón. La jove patia assetjament fins al punt que, tristament, no va poder aguantar més el dolor i va prendre la decisió de suïcidar-se al turó de Santa Catalina de Gijón.

Claudia G.A. va deixar una dura carta de comiat abans de suïcidar-se

Claudia va deixar escrita una carta de comiat abans de desaparèixer i la va publicar a les seves xarxes socials. En aquest escrit, es dirigia als estudiants de l'any 2002 del col·legi de La Asunción de Gijón, els quals li van fer patir un autèntic calvari.

«Estimats assetjadors, sabeu qui sou, soc jo, Claudia, 'Ratatui'», començava la carta on culpava de l'assetjament escolar que patia als «fills de famosos» que havien cursat els estudis amb ella al col·legi La Asunción. «Heu agafat una nena d'alta autoestima i d'altes capacitats, i l'heu picada fins al punt de no sortir del llit en anys i de portar-la al suïcidi», va escriure la víctima.

Claudia G.A., la noia que s'ha suïcidat per l'assetjament que patia
Claudia G.A. va voler marcar en la consciència dels seus assetjadors. | Xarxes Socials

«Espero que tots i cadascun de vosaltres sapigueu el mal que les vostres accions han fet. Tant me fa que sigueu fills de famosos, que tingueu més de 10.000 seguidors a les xarxes socials», assenyalava la jove.

No hi ha dubte que la intenció de la noia era conscienciar les persones que li estaven fent passar un calvari. «Espero que carregueu amb una mort en la vostra consciència». El comiat de Claudia finalitzava amb un «pareu l'assetjament, deixeu a les persones ser qui són. #STOPBULLYING. Adeu», concloïa.

El fill d'un futbolista, assenyalat per la mort de Claudia G.A.

El periodista Manu de Castro ha publicat a Twitter que el fill de l'exfutbolista de Gijón Abelardo Fernández podria ser un dels assetjadors de Claudia. Pel que sembla, el fill ja ha declarat davant la Guàrdia Civil, però Abelardo assegura no saber res de la jove des de fa sis anys. El fill d'Abelardo Fernández, Diego Fernández, s'ha pronunciat a les xarxes socials demanant que no se'n parlés «sense saber la realitat d'un tema tan greu».

El col·legi La Asunción, consternat després de la mort de Claudia G.A.

La direcció del centre ha compartit un comunicat a través de les xarxes socials després de la tràgica mort de la seva exalumna. El centre educatiu lamenta «profundament aquesta dolorosa pèrdua que ha suscitat en tots els membres del col·legi una enorme tristesa i commoció». I afegeix que «la bona convivència i la lluita contra l'assetjament escolar són els seus principis fonamentals».

Claudia G.A. va ser trobada sense vida al turó de Santa Catalina de Gijón

La jove havia desaparegut sense deixar rastre divendres a la tarda, 28 d'abril. La família de Claudia va donar l'avís a la Policia Local de la seva desaparició, la qual va ser ràpidament qualificada com a «desaparició inquietant». Després de l'avís, diversos efectius de Bombers de la ciutat i de Salvament Marítim havien posat en marxa un exhaustiu dispositiu de cerca per localitzar la noia.

Per la seva banda, diversos amics de Claudia van demanar ajuda a través de les xarxes socials per poder trobar el seu parador. La jove havia publicat la carta de comiat al voltant de les 20 hores de la tarda de divendres al seu Instagram i això va fer saltar les alarmes de tots els coneguts que van llegir aquesta esquinçadora carta.

Els familiars, amics i familiars de la jove van viure hores d'autèntic calvari, ja que van buscar sense èxit Claudia tota la nit. Tot i això, dissabte al matí es va confirmar la pitjor de les notícies: va ser trobada sense vida al turó de Santa Catalina de Gijón. Després, les xarxes socials es van omplir de condols per a la família i els amics de la jove.