El CNI ha avisat la policia alemanya de la localització de Carles Puigdemont abans de detenir-lo

Els fets s'han produït al llarg del matí

Carles Puigdemont a Ginebra
Carles Puigdemont. | Cedida

L'expresident català Carles Puigdemont ha estat arrestat aquest diumenge a Alemanya. Funcionaris de la policia de carreteres de Schleswig-Holstein han detingut Puigdemont a les onze del matí, segons un portaveu de la policia criminal de Land a Kiel. Puigdemont es trobava de viatge a Bèlgica des de Dinamarca.

L'advocat de Puigdemont ha confirmat l'arrest. L'advocat ha dit que l'expresident s'estava quedant amb la policia alemanya i esperant que es fessin els corresponents «controls» en relació amb l'ordre d'arrest pendent. Poc després s'ha confirmat la detenció i les fiscalies espanyola i alemanya s'han posat a treballar en l'extradició.

El CNI sabia que no agafaria l'avió per anar a Brussel·les

Segons la informació de FOCUS, el servei d'intel·ligència espanyol, el CNI tenia Puigdemont seguit tot el temps. Quan va partir de Finlàndia cap a Alemanya, els espanyols van informar al departament 'Sirene' a la BKA. Això va donar la pista decisiva a l'LKA a Schleswig-Holstein. Puigdemont, que viu a l'exili a Bèlgica des de fa mesos, visitava Finlàndia des de dijous. Segons diverses fonts, l'Estat espanyol sabia que no seria possible l'extradició des de països com Finlàndia o Bèlgica, però les relacions d'amistat amb el govern alemany feien probable la col·laboració. El CNI sabia que no aniria en avió de Hèlsinki a Brussel·les, ja que tenia accés a les llistes de passatgers, per la qual cosa el viatge en cotxe era inevitable, així com passar per les fronteres o bé alemanya o bé francesa.


Puigdemont és buscat per una causa de «rebel·lió» i la «incitació». Divendres, el Tribunal Suprem de Madrid havia reactivat l'ordre d'arrest europea de desembre contra ell i altres líders independentistes.


Comentaris

envia el comentari