IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els Mossos demanen col·laboració ciutadana per localitzar els pares del nadó trobat mort en una deixalleria

El nounat, trobat el dia 22 de maig a Montcada i Reixac, era de sexe masculí i encara tenia el cordó umbilical

Imatge d'arxiu d'agents de la policia científica dels Mossos d'Esquadra.
Imatge d'arxiu d'agents de la policia científica dels Mossos d'Esquadra. | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos d’Esquadra han demanat, mitjançant una nota informativa, col·laboració ciutadana per trobar els pares del nadó mort aparegut a la deixalleria Ecoparc de Montcada i Reixac. Els agents van localitzar el cos sense vida del nadó al voltant de les quatre de la matinada del dia 22 de maig, dins la màquina classificadora de deixalles tot i que podria haver estat dipositat al contenidor el 20 de maig. El nounat era de sexe masculí, encara tenia el cordó umbilical adherit i havia nascut a terme, és a dir, dintre del temps habitual.

Un nadó abandonat en un municipi de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

De les primeres investigacions es desprèn que podria haver estat abandonat en algun contenidor de les poblacions de Barcelona, Badalona, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Santa Perpètua de Mogoda o Tiana. Els investigadors no descarten que, malgrat que el nadó fos abandonat en alguna d’aquestes poblacions, pugui provenir d’algun altre indret de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. És per aquest motiu que qualsevol informació que permeti localitzar els progenitors del nadó pot ser important. Poden posar-se en contacte amb l’equip investigador al telèfon 93 300 22 96 a l'extensió 42333.

colabo mossos

Una investigació complicada

Els treballadors d'aquesta planta de Montcada i Reixac van trobar el cos del nen a l'interior d'una màquina que classifica escombraries que vénen d'algun d'aquests municipis que han senyalat els Mossos d'Esquadra. El cos del nen presentava talls de la màquina. L'autòpsia que se li va practicar ha pogut determinar que es tracta d'un nen masculí tot i que n'ha aportat poques dades, fet que ha portat als agents que porten la investigació, a fer aquesta crida de col·laboració ciutadana.

La resolució de casos com aquest, però, acostuma a ser sempre molt complicada. Tot i que es pot extreure l'ADN del bebè a través de l'autòpsia, és molt complicat trobar-ne els pares sempre que el seu perfil genètic no consti en alguna base de dades de la policia; és a dir, que hagin estat fitxats i que se n'hagués extret també alguna prova d'ADN. També serà complicat saber d'on ha arribat el cos del nadó, tenint en compte que en aquesta planta s'hi reben cada dia 80 tones de brossa des de diversos punts de l'àrea metropolitana de Barcelona.


Comentaris

envia el comentari