Caps de l’Exèrcit signen un manifest demanant «respecte» per Franco

Entre els participants es poden trobar coronels, tinents, almiralls, capitans de fraga i de naviliera

Francisco Franco
Francisco Franco | Crimun

Ni més ni menys que 181 alts comandaments de l’Exèrcit han signat conjuntament un manifest on demanen «respecte» cap a la figura militar del dictador Francisco Franco. Així ho explica ‘OkDiario’, que fa pública la seva defensa sobre «la figura militar del general Franco», amb un document que es titula «Declaració de respecte i desgreuge al general Don Francisco Franco Bahamonde soldat d’Espanya».

Els comandaments destaquen la figura militar de Franco

Entre tots els participants, es troben coronels, tinents, almiralls, capitans de fraga i de naviliera, i el motiu que els ha dut a fer quelcom d’aquest calibre és realitzar un «homenatge als herois que la van forjar, i a tots aquells que van entregar la seva vida per Espanya», ja que «és un deure de gratitud i un motiu d’estímul per la continuació de la seva obra».

Amb tot, els signants del manifest no busquen exaltar Franco com a figura política, sinó merament com a militar, i lluitar contra el que ells mateixos consideren un «atac injustificat». De fet, consideren que la seva imatge ha estat «vilipendiada fins a extrems inconcebibles, sense cap objectivitat, basats en la tergiversació de la Història i amb uns fins espuris que fan ficar vermell a qualsevol estudiós de la veritat històrica».

Acusen l’esquerra d’Espanya de ser responsable de la situació actual

El document, que destaca sobretot pel seu to hiperbòlic, aprofita també per atacar l’esquerra d’Espanya, afirmant que «després dels permanents atacs a la persona del general Franco des de la seva mort, esborrant sense pressa però sense pausa tot vestigi del seu quefer per Espanya en els moments històrics que li va tocar viure, l’esquerra política i tots els seus mitjans afins han desembocat en una campanya sense mesures i difícilment comprensible».

Però el text no es queda aquí, i afirma que l’esquerra té un «empeny visceral de revenja per tal d’esborrar mig segle de la nostra història, mitjançant l’intent final de fer desaparèixer definitivament al principal artífex que ha fet que aquesta història no desaparegués».

Imatge d'arxiu d'alguns militars de l'exèrcit espanyol
Imatge d'arxiu d'alguns militars de l'exèrcit espanyol | Cedida

 

Ho consideren un intent d’amagar «la realitat de l’enfonsament territorial»

Per tal de cobrir-se les espatlles, els responsables s’emparen en la llibertat d’expressió que suposadament els atorga l’article 21 de les Reials Ordenances per les Forces Armades, i aprofiten per fer un repàs de la vida del dictador i destacar les seves majors gestes, deixant-lo gairebé com un heroi.

Finalment, els alts comandaments acusen la realitat política actual de ser l’autèntica responsable d’aquest atac continu a la figura de Franco, i parlen d'un intentar amagar «la realitat de l’actual enfonsament territorial de la Nació i la manifesta desigualtat entre els espanyols».

Qualifiquen la campanya «d’infame»

El manifest acaba amb les següents paraules: «Davant tal situació, els signants d’aquesta Declaració sol·licitem als directors i actors d’aquesta campanya infame, tornar a la veritat històrica en les seves exposicions de motius, i acabar amb la seva perversa pretensió d’exhumar les restes de Franco i la posterior transformació o destrucció del símbol de la reconciliació que el conté junt amb tants combatents de la Guerra Civil».


Comentaris

envia el comentari