YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Així començarà el judici contra els líders del procés català

Un dispositiu de fins a 200 antidisturbis blindarà el Tribunal Suprem i tancarà el perímetre que rodeja l’edifici

El judici contra els encausats pels fets de l'1-O començarà a les 10.00 hores | Cedida

 

El 12 de febrer és la data marcada al calendari pel Tribunal Supremperquè comenci l’esperat judici dels fets de l’1 d’octubre contra els líders del procés català. Poques hores abans del seu inici des de ‘CatalunyaDiari’ revisem la informació que se sap fins al moment sobre el procés que tindrà lloc demà al matí. Tot i que l’hora indicada per a l’inici del judici és les 10.00 hores es preveu que des de les 07.00 hores ja hi hagi molta gent esperant a fora del Suprem.

Està previst que els nou encausats pels fets de l’1-O arribin una hora abans que tot comenci. Així doncs s’espera la seva arribada, amb nou cotxes de la Guàrdia Civil, al voltant de les 08.30 hores. El trasllat de Dolors Bassa, Carme Forcadell, els Jordis, Junqueras, Romeva, Rull, Turull i Forn es farà en dues parts. 

Primer els presos aniran fins a l’Audiència Nacional i, un cop allí, seran traslladats al Tribunal Suprem amb cotxes, no els veurem les cares, per tal d’evitar la seva exposició en el recorregut i vetllar per la seva dignitat quelcom que va indicar en el seu dia el president del Suprem, Carlos Lesmes. És per això que les sessions es faran entre dimarts i dijous, des de les 10.00 fins a les 18.00 hores, amb una hora i mitja per dinar, per tal d’evitar el trasllat continu dels encausats de la presó fins al Suprem.

Manuel Marchena serà el president i ponent de la sentència del judici | ACN

Fins ara, no se sap com entraran els nou presos a la sala de plens perquè aquesta només disposa d’una porta per on entraran els magistrats del judici i una altra per on passarà el públic assistent. Per últim, els mitjans de comunicació no podran gravar ni fer fotos en espais no autoritzats a la premsa. Només es podran fer fotos a l’exterior del recinte. 

La realització del judici serà institucional i per tant, serà el  Suprem qui ho enviarà directament a Televisió Espanyola. Tot i això, el judici serà televisat per la web del Suprem, el canal 24 Hores de TVE i el 324. Fins a un total de 600 periodistes de 150 mitjans diferents, la majoria d'ells espanyols, s'han acreditat. 

Es preveu que durant els primers dos dies del judici no hi hagi cap declaració ni per part dels encausats ni pels més de 500 testimonis, ja que aquest començarà amb les 'qüestions prèvies'. S’espera que aquests dos dies estiguin dedicats a què defenses i acusacions exposin al tribunal els fets, proves i testimonis. Segurament les defenses posin de manifest les proves i testimonis que no ha acceptat la fiscalia.  

El Tribunal Suprem extrema les mesures de seguretat hores abans de l'inici del judici contra els encausats pels fets de l'1-O | EFE

Les mesures de seguretat al Suprem

Les autoritats han incrementat les mesures de seguretat de cara al judici del procés. Així doncs, un dispositiu de fins a 200 antidisturbis blindarà el Tribunal Suprem i tancarà el perímetre que rodeja l’edifici. Tan sols es permetrà l’accés a residents i a personal autoritzat.

A primera hora del matí, segons informa ‘El Confidencial’, un vehicle de la Unitat Canina de la Policia Nacional ha aparcat davant de l’edifici i, poc després, s’han revisat les clavegueres que hi ha al voltant del Suprem. També s’ha col·locat una filera de tanques davant de la façana principal per tal de dificultar-ne el pas. Aquest reforç de seguretat respon també al temor que s’organitzin protestes no autoritzades davant el Suprem durant els dies que duri el judici.


Comentaris

envia el comentari