Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Juan Castro

Commovedora carta dels pares de Juan, el jove assassinat a les festes del poble

El noi, de només 19 anys, perdia la vida després de patir una greu agressió

Íllora no ha deixat de plorar la mort de Juan, el noi perdia la vida fa pocs dies a les festes del seu poble. Només tenia 19 anys quan Juan va ser agredit mortalment per diversos membres d'un clan familiar conflictiu.

El succés va deixar completament commocionada la seva localitat, la granadina Íllora. El poble s'ha bolcat en el cas i no deixa de demanar que es facin fora dels seus carrers les persones responsables de la mort del jove.

«Són assassins, que se'n vagin», és la frase que se sentia en el comiat multitudinari que va tenir el noi a la seva localitat. I és que els habitants del lloc no estan tranquils. No només ploren la mort de Juan, també demanen justícia per ella i reclamen que la situació s'arregli ja.

Són moltes les persones que s'han bolcat en aquest cas. És per això que els pares i familiars del noi han volgut mostrar ara el seu agraïment per totes les paraules i els suports que estan rebent.

Els pares de Juan, totalment trencats

«Volem agrair les incomptables i sinceres mostres d'afecte que rebem amb motiu de la mort del nostre fill Juan, en circumstàncies tan desgraciades», comencen a la carta.

«El nostre dolor és immens, i mai no podrem omplir el buit que ens ha deixat. Ens han pres al nostre Juan, però no s'enduran també les nostres conviccions, que són ara més fermes», continuen. I és que, com queda demostrat amb les paraules, la seva lluita no ha fet més que començar.

Funeral de Juan Castro
Una multitud es va congregar per acomiadar-se del jove | IDEAL

La família de Juan ho té clar, la mort del jove no serà en va. «Confiem en el dret, com a expressió màxima de la voluntat humana de conviure; i confiem en la justícia perquè faci respondre de manera implacable els autors d'aquest crim. Han de pagar el deute amb nosaltres i amb la societat», afirmen.

És per això que demanen tota l'ajuda possible, perquè la seva batalla no caigui en sac trencat. «Fem una crida als nostres responsables públics perquè es posin ja a treballar, amb tots els mitjans i total determinació, per actuar de manera immediata i contundent perquè el nostre poble, Íllora, recuperi la convivència segura i pacífica que l'ha caracteritzat des de sempre».

«Un noi ple de vida»

La mateixa carta l'han aprofitat per recordar Juan i deixar constància de la gran pèrdua que han patit: «El nostre Juan era un jove ple de vida, esportista, bon estudiant, enamorat i feliç. La seva pèrdua ha trencat les nostres vides, i les de tots aquells que el van conèixer i que l'estimaven. El nostre fill va ser educat en els valors del respecte, i de la convivència pacífica i en l'amor».

«Valors dels que no tenen aquells que, amb total menyspreu, de manera violenta, amb mala intenció, i sense cap sentit, l'han matat», han seguit.

Finalment, han volgut agrair tots els pensaments positius que els arriben aquests dies. «Des del més profund del nostre trencat cor, volem donar gràcies a tantes persones de bé que s'han fos en un sol batec amb nosaltres per acompanyar el nostre patiment».

«Gràcies a aquest gegantí corrent de solidaritat i amor que hem rebut des de tot Espanya». «Gràcies, especialment, a tot el nostre poble. A la bona gent d'Íllora que tant estimava el nostre Juan, i que tant ens ha acompanyat fins a l'últim moment», acaba la carta.