ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

La companya de cel·la d'Ana Julia Quezada no vol dormir més amb ella

La pressió mediàtica sobre la presa, de la qual s'ha conegut part de la seva vida anterior, l'ha obligat a prendre la decisió

Ana Julia Quezada
Ana Julia Quezada | Ideal

La presa «de confiança» que compartia cel·la amb Ana Julia Quezada, assassina confessa del petit de 8 anys Gabriel Cruz, ha «dimitit» de la seva posició i ha abandonat la cel·la per petició pròpia.

Segons ha informat 'El Español', la decisió s'ha produït després d'una setmana compartint cel·la, una setmana en què ha vist la llum el passat de l'altra presa, a la presó per assassinar el seu marit, el que ha motivat el seu canvi d'opinió.

Cal destacar que va ser la mateixa presa que es va oferir a compartir cel·la amb Ana Julia després que ella entrés a la presó per l'assassinat de Gabriel. Els funcionaris de presons buscaven una presa de confiança que vigilés a Ana Julia les 24 hores i aquesta companya es va oferir.

Pocs dies després, alguns mitjans van publicar el passat fosc pel qual la companya estava complint condemna —va assassinar al seu marit fa alguns anys— i es va veure sotmesa a una pressió mediàtica que ni esperava ni està disposada a aguantar.

Ana Julia Quezada durante la búsqueda de Gabriel
Ana Julia Quezada durant la cerca de Gabriel | El Periódico Mediterráneo

Una presa ombra per a Ana Julia

Un pres ombra, tal com indica el mitjà citat, és un pres de confiança, que destaca pel seu bon comportament i a qui s'assigna la vigilància d'altres presos amb alt risc de suïcidi. Aquest va ser el paper d'aquesta presa, que va estar durant dies sense separar-se d'Ana Julia.

De fet, fins i tot havien agafat ja confiança i començaven a portar-se bé com a companyes d'habitació. Tot i això, la dona argentina ha decidit anar-se'n per no suportar més pressió mediàtica i veure's als mitjans.

A partir d'ara, Ana Julia dormirà cada nit amb una presa de confiança diferent, una solució que no és molt habitual però que ha estat proposada per les mateixes preses per evitar problemes.

El dia a dia d'Ana Julia Quezada a la presó

Des que Ana Julia Quezada va entrar a la presó per l'assassinat confés de Gabriel no ha sortit gairebé de la seva cel·la i està en un tractament amb antidepressius i ansiolítics en activar-se el protocol anti-suïcidis per a ella.

Segons fonts de la presó a 'El Español', Ana Julia va arribar «amb un feix de bitllets» a la presó, encara que no va poder entrar amb ells. Tan sols disposa de 100 euros setmanals que Quezada es gasta «en cafè i en tabac».

 

Ana Julia Quezada sale de dependencias policiales.
Ana Julia Quezada sale de dependencias policiales. | EFE

Controlada en tot moment

Les poques vegades que surt de la seva cel·la —com per anar al bany— quatre funcionaris de presons buiden el camí per a ella, ordenen a la resta de preses que es fiquen en les seves cel·les i la vigilen en tot moment per la seva seguretat.

Els funcionaris fins i tot li porten el menjar directament a la seva cel·la per evitar que vagi al menjador i coincideixi amb la resta de preses, per por que pugui produir-se algun tipus d'altercat o agressió.

A poc a poc, però, la situació comença a normalitzar-se, Ana Julia comença a adaptar-se a la presó i sembla que la resta de preses ja no suposen un perill tan gran per a ella, encara que s'ha arribat a demanar en més d'una ocasió un trasllat de centre penitenciari.


Comentaris

envia el comentari