rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Ratifiquen que el presumpte assassí de Susqueda va inculpar el seu fill

També assegura que va ajudar al seu fill a desfer-se dels cadàvers al pantà de Susqueda i que va acceptar la culpabilitat per haver matat la seva mare
Jordi Magentí pare, entrant a casa seva. | CatalunyaDiari.cat

 

El pres que compartia cel·la amb Jordi Magentí ha ratificat davant del jutjat d'instrucció que el detingut pels crims de Susqueda, a la comarca de la Selva, va incriminar el seu fill, assegurant que va ser ell qui va matar la parella de joves del Maresme. El reclús ha explicat que, de manera espontània, Magentí li va relatar que els crims van cometre's a la plantació de marihuana que ell i el fill cultivaven al pantà.

 

Que Magentí no els va presenciar, perquè havia marxat a buscar aigua, i que tan sols va ajudar el fill a desfer-se dels cadàvers —tot i que no ha sabut precisar com els van enfonsar al pantà. Segons ha concretat el pres, Magentí va accedir a carregar totes les culpes perquè el fill el pressionava dient-li que li devia —ell havia mort la seva mare a trets el 1997.

 

Magentí pare manté que va ser el fill qui va matar als joves

Nova tanda de declaracions davant del Jutjat d'Instrucció 2 de Santa Coloma de Farners, que porta el cas del doble crim de Susqueda. Entre els testimonis que hi han passat aquest dimecres, hi havia el pres amb qui Magentí va compartir cel·la al Puig de les Basses el dia 1 de març quan va ser detingut pels Mossos acusat de matar als dos joves.

El reclús ha explicat que, fins aquell dia, no va saber qui era el seu company de cel·la. I que de manera espontània, Jordi Magentí va carregar la mort de la parella damunt del seu fill. Segons ha explicat, el veí d'Anglès li va relatar com aquell 24 d'agost va pujar a Susqueda amb el seu fill per regar la plantació de marihuana que tenien a la zona.

 

Quan van ser allà, Magentí va dir que va marxar a buscar aigua per regar, i que el seu fill va quedar-se sol. Va ser aleshores que va escoltar les detonacions i els crits, i quan va tornar a la plantació es va trobar els dos cadàvers. Tot i que inicialment el pres va relatar que Magentí li havia dit que el seu fill va disparar la parella per l'esquena, avui no ha sabut precisar aquest extrem.

 

Jordi Magentí, el presumpte autor del crim de Susqueda, en un cotxe de Mossos. | CatalunyaDiari.cat

 

Magentí va ajudar a desfer-se dels cadàvers

El reclús, però, sí que concretat que l'única implicació que li va reconèixer el detingut va ser haver ajudat el fill a desfer-se dels cadàvers. Segons el pres, Magentí va accedir a carregar amb les culpes perquè el seu fill el coaccionava dient-li que li devia —l'any 1997 havia mort la seva mare a trets al mig del carrer.

 

El pres ha reiterat que el detingut li va explicar que havien enfonsat els cossos. Però que no sabia com ho havien fet per transportar-los fins al lloc on van decidir desfer-se'n, si els van carregar al cotxe o bé els van transportar en caiac. Per últim, el reclús ha declarat que no havia rebut cap mena de compensació ni de benefici dins el centre penitenciari per haver explicat allò que Magentí va dir-li durant aquella primera nit que van compartir cel·la a la presó de Figueres.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris