Avui es compleixen 10 anys de la mort d'Isaías Carrasco, l'exregidor del PSE basc assassinat per ETA

Les seves filles recorden el duríssim succés «com si fos ahir»

Isaías Carrasco
Isaías Carrasco en una imatge d'arxiu | Cedida

La consternació i el drama més absolut es van apoderar de Mondragón un dia com avui. Aquest dimecres, 7 de març, es compleixen deu anys de l'assassinat d'Isaías Carrasco per part d'ETA. Membres de la banda armada del país basc van propinar cinc trets a l'exregidor del PSE mentre accedia al seu cotxe per anar a treballar. 

En aquest context de dol, doncs, la seva família ha recordat aquella fatídica jornada com si «fos ahir». El succés va commocionar al municipi guipuscoà i va passar a la història com una de les darreres accions de la banda terrorista ETA. «És terrible veure morir a un amic dessagnant-se al carrer», ha relatat un altre dels seus amics en una entrevista a 'El Diario Vasco'. 

Va morir minuts després 

Faltaven només dos dies per a la celebració de les eleccions generals. Carrasco es va dirigir, com cada matí, al seu cotxe per anar a treballar. 

Aquell dia, de fet, el tenia aparcat al carrer Navas de Tolosa de Mondragón i va ser en aquest punt on, després d'arrencar el seu vehicle, l'etarra Beñat Aginagalde es va col·locar davant el seu cotxe per disparar-lo repetidament.

En una entrevista a ‘El Diario Vasco’, la filla de l'exregidor, Ainara, ha relatat que el succés el viu «com si fos ahir». Una altra de les filles de Carrasco, Sandra, ha explicat: «El veia caient mentre feia passos... Recordo que una noia em deia: 'Tapa-li els forats'».

Una de las hijas de Isaías hablando en un homenaje a su padre
Una de les filles de Carrasco parlant del seu pare | El Español

Davant del domicili familiar 

Els fets, per a consternació de la seva família, van ocórrer davant el domicili del mateix Carrasco. Les filles, de fet, expliquen que van sentir diversos trets i van sortir al carrer per veure com el seu pare sortia del cotxe visiblement ferit.

Així, l'home va arribar a l'hospital de Mondragón, on va morir una hora després. 


Comentaris

envia el comentari