ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

El comitè de Metro de Barcelona denuncia la mort d’un exempleat per l'amiant

En una biòpsia es va trobar que l’home tenia fibres d’amiant al seu teixit pulmonar

Metro de Barcelona, en una imatge d'arxiu | Cedida

Aquests dijous, 14 de febrer, el comitè d'empresa del Metro de Barcelona s’ha pronunciat per denunciar que, com a mínim, un extreballador del metro de la ciutat comtal va morir d’un càncer estretament relaciona amb l’amiant.

Fa uns mesos un extreballador, ja jubilat, que havia treballat durant molts anys al Metro de Barcelona va morir de càncer. En una roda de premsa, la comissió de treballadors d’aquest transport públic han volgut denunciar que l’home va morir després que se li detectés en una biòpsia que tenia fibres d’amiant al seu teixit pulmonar, el que va derivar en un càncer mortal.

Amiant metro Barcelona
Han augmentat exponencialment la xifra de treballadors potencials afectats per l'amiant | CEDIDA

 

Augmenta la xifra de treballadors potencialment afectats

Fa una setmana es va saber que creixia la xifra de treballadors que podrien veure's afectats a causa de la seva exposició a l'amiant, que afecta prop de 100 vagons del Metro de Barcelona.  Segons va informar 'Nació Digital', Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) va reconèixer que el seu servei de prevenció està en «procés d'identificació» dels extreballadors que han estat en risc després que s'hagin ampliat els «escenaris potencials de risc».

És per aquest motiu que el comitè d'empresa va demanar a TMB que amplies el pla de revisions mèdiques que en un principi s'havia destinat a comprovar l'estat de salut de 80 jubilats. El comitè demanava que aquestes revisions es realitzessin a tots els empleats jubilats i a tots els treballadors que abandonessin l'empresa per qualsevol circumstància. D'aquesta forma, els treballadors podran conèixer amb exactitud les conseqüències de l'exposició a l'amiant per part de la plantilla al llarg dels últims anys.

L'empresa però, es nega a assumir les revisions mèdiques dels antics empleats i només analitzarà els casos dels extreballadors que han estat en llocs de treball on s'ha detectat la presència d'amiant. Fins al moment, TMB ha reconegut 12 casos d'afectacions per amiant i ha derivat més de 150 treballadors al servei de pneumologia de l'Hospital de la Vall d'Hebron.

És per això que la comissió de treballadors del Metro de Barcelona reclama millors revisions a tot el personal, ja que pot comportar greus problemes de salut, com el cas d'aquest extreballador, que va desenvolupar un càncer relacionat amb aquest material. 


Comentaris

envia el comentari