Dues concentracions enfrontades a les portes de TV3 provoquen que es desplegui un ampli dispositiu policial

Unes 200 persones s’han concentrat davant la seu de la cadena, la meitat per reclamar-ne el tancament i l’altra meitat per defensar-la

Imatge d'arxiu de TV3
Imatge d'arxiu de TV3 | CCMA

Aquest migdia unes 200 persones s’han concentrat en els entorns de Televisió de Catalunya, a Sant Joan Despí, per una sèrie d’interessos confrontats. Els fets han obligat a desplegar un important dispositiu policial com a mesura de prevenció de riscos.

Grups espanyolistes i d’extrema dreta, contra grups independentistes i d’extrema esquerra

Per una banda, una part formada per grups espanyolistes i de l’extrema dreta –tals com Democracia Nacional o la Falange, a més dels ‘Grups de Defensa i Resistència’– havia convocat la manifestació per tal de reclamar el tancament de TV3, ja que consideren que «genera odi». Per fer-ho, han escollit el lema ‘Prou de generar odi. Pel tancament de TV3’.  

L’altra banda, en canvi, estava formada per tots els que han respost a la crida que va fer Arran per tal d’encerclar les instal·lacions de Televisió de Catalunya. Junt amb la col·laboració de grups antifeixistes, el seu objectiu era clar: protegir la cadena pública catalana.

Pel que fa a les consignes escollides per fer-se sentir, els espanyolistes han cantat l’himne espanyol –amb la lletra que es va crear durant la dictadura de Primo de Rivera– , així com el ‘Cara al sol’.

A més, han demanat l’empresonament de la directiva de TV3 i també han proferit crits de «no és periodisme, és manipulació», entre altres improperis. Pel que fa als grups independentistes, cridaven consignes antifeixistes –com ara ‘fora feixistes dels nostres barris–, a més de crits en favor de la República. També han tingut moments i ocasions per recordar als presos polítics.  

Els fets han obligat a desplegar un ampli dispositiu de Mossos d’Esquadra i Policia Local de Sant Joan Despí, que han mantingut als manifestants de les dues bandes separats per una distància d’uns 100 metres.

Les reaccions d’alguns treballadors de TV3 no tenen perdició  

I com han reaccionat els treballadors de TV3 davant dels aldarulls? Doncs de la millor manera possible: fent gala d’un gran sentit de l’humor i una extensa ironia. A continuació us deixem diversos tuits que han escrit alguns manifestants i alguns periodistes de la cadena pública catalana.


Comentaris

envia el comentari