Condemnat a pagar 20.000 € després que el seu rottweiler mossegués un amic a Girona

Els joves estaven bevent i gaudint d'una matinada de diversió quan van succeir els fets | El jutge no considera que el lesionat fos culpable de l'atac, malgrat que prèviament havia xafat la cua del gos i tot seguit se li havia apropat per consolar-lo

rottweiler
Condemnat a pagar 20.000 després que el seu rottweiler mossegués un amic | CatalunyaDiari.cat

Nou cas d'atac per part d'un gos de raça perillosa. Un jutge de Girona ha condemnat el propietari d'un rottweiler després que aquest mossegués un amic seu en una nit de festa, imposant-li una indemnització de 20.000 euros. Els fets van tenir lloc durant la matinada del 14 al 15 de febrer de l'any 2017, i el magistrat considera que el lesionat no va tenir cap culpa dels fets, malgrat que abans de l'atac havia xafat la cua del cos i tot seguit se li havia abalançat a sobre per tractar de consolar-lo. Ho recull el mitjà 'El Periódico'.

El lesionat va xafar l'animal i se li va apropar per consolar-lo

Aquella matinada de febrer, tres amics es van reunir a l'habitatge d'un d'ells amb l'objectiu de passar una nit d'allò més divertida. Van beure, van riure, i van jugar a l'ordinador, i va ser aleshores quan la víctima, mentre estava intentant apropar-se als seus amics, va xafar la cua del rottweiler sense voler, fent que l' animal —el qual estava estirat a terra— es retorcés de dolor i comencés a gemegar.

Aleshores el lesionat, sense dubtar-ho ni un moment, es va apropar a l'animal en un intent de calmar-lo i consolar-lo. Una decisió gens encertada, ja que el gos s'hi va abalançar a sobre immediatament i li va clavar una mossegada al llavi, lesionant-lo greument.

El propietari del rottweiler tenia la llicència en vigor

La víctima va haver de ser atesa en un centre proper i posteriorment el van traslladar fins a l'Hospital Josep Trueta de Girona, on el van operar d'urgència, i li van realitzar una reconstrucció del llavi. Després va haver d'esperar 135 a què les lesions es curssin, i tal com recull la sentència del cas, a conseqüència de la mossegada li van quedar algunes seqüeles, com ara la sortida de saliva de manera incontrolada ocasionalment, i també un dany estètic i algunes cicatrius.

rottweiler
La defensa argumenta que la víctima havia begut i va intentar fer un petó al gos | CatalunyaDiari.cat

Amb tot, el propietari del rottweiler comptava amb la llicència necessària en relació a la tinença d'animals perillosos, i malgrat que en un primer moment no volia facilitar la documentació necessària al seu amic, el cert és que va acabar canviant d'opinió i va presentar tots els requeriments al jutjat.

Haurà de pagar 20.000 euros al seu amic

Ara, la sentència és ferma, i el propietari del rottweiler haurà de pagar una indemnització de 20.000 euros al seu amic, ja que ni tan sols ha intentat recórrer el cas. De res van servir els arguments de la defensa, segons els quals la víctima anava força beguda en el moment dels fets i, fins i tot, després de xafar la cua de l'animal el lesionat hauria intentat fer-li un petó, motiu pel qual el rottweiler hauria acabat mossegant-lo.

En aquest sentit, el jutge considera que, com que no existeixen proves sobre aquestes afirmacions, «no es pot apreciar la culpa exclusiva de la víctima», motiu pel qual és el propietari de l'animal el que s'ha de fer càrrec dels danys causats.


Comentaris

envia el comentari