rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Condemnat a 55 anys per agressions sexuals un exentrenador de futbol infantil

L'home va agredir diversos membres del seu equip de Viladecavalls entre el 2007 i el 2015
Imatge del condemnat durant el judici | CatalunyaDiari.cat

 

Un exentrenador d'un equip de futbol infantil de Viladecavalls ha estat condemnat per l’Audiència de Barcelona a 55 anys de presó per haver agredit sexualment a diversos menors entre el 2007 i 2015. El tribunal també l’obliga a indemnitzar amb 12.000 euros a cadascuna de les víctimes.

 

Davant la possibilitat que l’agressor quedi lliure en un màxim de vint anys, els magistrats també li han imposat deu anys més de llibertat vigilada i ordres d'allunyament de les víctimes

 

Segons la sentència, l’home, de 29 anys, utilitzava la seva posició per aconseguir que els menors confiessin en ell. La seva actitud tampoc va aixecar cap sospita entre les famílies. L’exentrenador duia els menors a casa seva, els proposava que es posessin en pantalons curts perquè estiguessin còmodes mentre els feia «un massatge per descarregar les cames» i els acabava portant a una habitació on cometia les agressions.

 

El tribunal considera provades les agressions 

Els magistrats han considerat al condemnat culpable de diversos delictes d’agressió sexual a menors i no d’abús perquè en alguna de les agressions va ser especialment violent. L’agressor va amenaçar als menors que es van resistir i, fins i tot, va agafar pel coll a un i el va estampar contra una paret.  

 

Segons els jutges, el relat de les víctimes és totalment creïble, tot i que en alguns casos fa més de deu anys que van ser agredides. Les contradiccions que poden haver-hi en algun dels seus testimonis no són suficients per dir que no hi ha «una línia sòlida i homogènia» de proves que demostren els fets condemnatoris.  

 

«Una figura de confiança per als nens i les famílies» 

L'acte judicial és especialment contundent en la seva justificació de la condemna. A més de la gravetat de les agressions, el tribunal fa èmfasi en el fet que el jove aprofitava que era «una figura de confiança» entre els jugadors i les famílies per cometre les agressions sexuals. 

 

L'home, que anomenava als membres dels seus equips 'Els galàctics', els regala objectes com samarretes o botes de futbol. L'agressor va admetre que havia mantingut relacions sexuals consentides amb els menors, però el tribunal ho nega. A la sentència s'acusa el jove de «vulnerar el deure de custòdia» i de fer un «abús de superioritat».

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris