Condemnat a dos anys de presó per agredir un sensesostre en un caixer a Barcelona

La jutgessa l’acusa dels delictes de lesions i contra la integritat moral

La magistrada del jutjat penal número 7 de Barcelona ha condemnat a dos anys de presó un home per haver agredit un sensesostre en un caixer a Barcelona. La jutgessa l’acusa d’un delicte de lesions i d’un altre delicte contra la integritat moral. Així mateix, l’acusat haurà de pagar una indemnització a la víctima pels dies de cura i impediment per a les ocupacions habituals que determini una nova pericial i una altra indemnització per les seqüeles derivades de l’agressió, amb una quantitat fixada de 600 euros pel dany moral.

En la sentència, la magistrada considera provat que el 23 d’octubre del 2016 l’acusat, major d’edat i sense antecedents penals, es trobava en un carrer de la capital catalana quan va intentar treure diners d’un caixer automàtic de Banc Sabadell i, en no obtenir resposta, es va dirigir a un sensesostre que es trobava al costat del caixer i el va escopir i li va propinar puntades al cos i cops de puny a la cara. 

La jutgessa argumenta que l’agressor va aprofitar l’«extrema vulnerabilitat» del sensesostre, «actuant de forma absolutament gratuïta, mogut pel menyspreu que sentia per les persones sense llar i amb evident voluntat de menystenir la seva dignitat». Segons detalla la sentència, com a conseqüència de l’agressió, l’indigent va patir una fractura del radi esquerre i una contusió a l’ull dret. L’indigent va haver de ser immobilitat amb guix, amb una estimació de tres mesos de cura i sense que s’hagi determinat el temps d’incapacitació per a les seves ocupacions habituals. La sentència no és ferma i el condemnat podrà presentar recurs davant l’Audiència de Barcelona.


Comentaris

envia el comentari