Primera condemna a presó permanent revisable a Catalunya

L'home de 46 anys va violar i assassinar a una dona que es trobava inconscient a causa del consum de begudes alcohòliques i substàncies estupefaents

cotxe mossos
Condemnat a presó permanent revisable per un delicte d'abús sexual i d'assassinat amb traïdoria d'una dona | Cedida

Un home de 46 anys, veí de Castellar del Vallès, al Vallès Occidental, ha estat condemnat per l’Audiència de Barcelona a presó permanent revisable per un delicte d’abús sexual amb penetració a una dona, que es trobava inconscient, i per un delicte d’assassinat amb traïdoria.

Segons avança ‘elPeriódico’, l’home va ser declarat culpable per un jurat popular, per penetrar bucal i vaginalment a una dona aprofitant-se que aquesta no tenia capacitat per defensar-se perquè havia perdut la consciència a causa del consum de begudes alcohòliques, amfetamines i ansiolítics.

Els fets van succeir el 19 de desembre de l’any 2015, a la urbanització d’Airesol de Castellar del Vallès. Segones explica ‘Diari de Sabadell’, l’acusat va celebrar cap a la 1.00 de la matinada una festa al seu domicili. Durant la nit, els cinc assistents van consumir drogues i alcohol i, al voltant de les 7.00 hores, tres de les persones que participaven de la festa van marxar, moment en què l’acusat i la víctima es van quedar sols.

Segons la investigació, la víctima va ser assassinada aquell mateix dia entre les 8.00 i les 18.00 hores. La sentència explica que la dona va ser agredida sexualment i posteriorment va morir estrangulada a mans de l’acusat. També s’assenyala que, al moment de cometre els fets, l’acusat tenia les seves facultats intel·lectuals i volitives lleugerament disminuïdes a causa del consum previ d’alcohol i substàncies estupefaents.

Guàrdia Urbana de Barcelona
La dona va ser agredida sexualment i posteriorment va morir estrangulada | Guàrdia Urbana de Barcelona

 

L'assassí va avisar a la Policia

El mateix 19 de desembre, cap a les 18.17 hores, l’home va avisar a la Policia Local de Castellar i va explicar que la víctima es trobava inconscient i ferida després d’haver caigut per les escales del domicili. Fins al lloc dels fets es van personar dos agents que van trobar la víctima al garatge de l’habitatge dins d’un sac i tapada amb una manta.

Els Mossos d’Esquadra es van fer càrrec de la investigació i van detenir a l’acusat com a únic sospitós dels fets. Des d’aquell mateix moment, el veí de Castellar va quedar en presó preventiva. A una visita celebrada entre el 12 i 22 de novembre de 2018 l’acusat va ser condemnat per un jurat popular.


Comentaris

envia el comentari