ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma gairebé 20.000 nous contagis i 401 defuncions més per coronavirus

Condemnat un veí de Manresa per encanonar amb una pistola dos mossos

Youssef K. va encanonar els mossos mentre fugia de l’escenari d’una agressió masclista

Imatge d'arxiu de diversos agents dels Mossos d'Esquadra
Imatge d'arxiu de diversos agents dels Mossos d'Esquadra | Cedida

El Jutjat Penal número 1 de Manresa ha condemnat a 1 any i 9 mesos de presó a un veí per encanonar amb una pistola a dos agents dels Mossos d’Esquadra quan intentava fugir corrent per sobre una teulada. Els fets van tenir lloc el 4 de novembre de 2017 després que els Mossos revessin una alerta de possible agressió masclista en un domicili del carrer General Prim.

Segons informa el mitjà digital ‘Regió 7’, l’acusat és Youssef K. Quan els agents van arribar a la vivenda, només van trobar-hi la parella sentimental, perquè ell ja havia fugit. Va ser en pujar al pis superior de l’edifici que van comprovar que hi havia una porta que donava accés a la terrassa i que estava oberta.

Va encanonar amb una arma de foc a dos mossos

Youssef va voler fugir dels Mossos a través de la teulada però quan es va veure atrapat, ràpidament va encanonar els agents amb una pistola que duia a les mans, amagant-se tot seguit darrere una xemeneia.

Davant la gravetat dels fets i tement per la seva vida, els mossos van decidir sortir del camp de visió de l’acusat i van desenfundar les seves armes reglamentàries. Posteriorment, van ordenar al fugitiu que sortís amb les mans enlaire. Youssef va fer sortir de darrere una xemeneia, sense pistola, però ho va fer corrents i es va abalançar sobre els agents.

Condemnat a complir un any de treballs en benefici de la comunitat

L’acusat va ser reduït a la força i va ser detingut. Segons el mitjà citat, la pistola utilitzada per Youssef era una arma de foc real i carregada amb tres projectils. El dia del judici, va reconèixer ser l’autor dels fets, considerats a la sentència com un delicte d’atemptat contra l’autoritat.

Inicialment es va demanar una condemna de 2 anys i tres mesos de presó, però finalment es va pactar una pena de conformitat amb la fiscalia d’un any i 9 mesos de presó, a més del pagament de les costes processals. La magistrada del Jutjat Penal 1 de Manresa va concedir-li a Youssef la suspensió de presó si no tornava a delinquir i si realitza durant un any treballs en benefici a la comunitat.


Comentaris

envia el comentari