rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Condemnat el Parc Taulí de Sabadell per una agressió sexual a una pacient

La Corporació Sanitària Parc Taulí i el Servei Català de la Salut han d'indemnitzar a la víctima amb 18.000 euros
Hospital Parc Taulí de Sabadell  | Cedida

 

El Servei Català de la Salut i la Corporació Sanitària Parc Taulí han estat condemnats per una agressió sexual que es va produir l'any 2015 al mencionat hospital. Va ser un pacient de l'àrea de Psiquiatria qui va agredir sexualment a una altra pacient.

 

Ara ha sigut el jutjat contenciós administratiu número 15 de Barcelona qui ha confirmat la sentència que ja es va dictar el 2017. S'acusa l'hospital de tenir poques infermeres per poder atendre una unitat que té un risc prou elevat de «conflictivitat».

 

Indemnització de 18.000 euros per la víctima

Els fets van succeir el dia 21 de febrer de fa tres anys. Llavors un pacient que es trobava ingressat a l'àrea de Psiquiatria va entrar a un lavabo amb una altra pacient. Allà, suposadament, va ser on la va agredir sexualment obligant-la a fer-li una fel·lació, a més, també va intentar penetrar-la.

 

Van ser unes infermeres les que es van adonar que dos pacients havien entrat a un lavabo, llavors van avisar al psiquiatre de guàrdia, al servei de ginecologia, a un forense i a la família de la pacient agredida, segons s'explica des de l'hospital.

 

Els fets van denunciar-se tant per la via penal com per la via del contenciós administratiu, i ha estat aquest últim qui ara ha decidit obligar a la Corporació Sanitària Parc Taulí i al Servei Català de la Salut a indemnitzar a la víctima amb 18.000 euros.

 

La mare de la víctima va ser qui va denunciar els fets assegurant que «els serveis públics sanitaris i de seguretat» van tenir una actuació «anormal», ara aquesta sentència li dona la raó.

 

Des del Parc Taulí afirmen que són fets «excepcionals»

D'altra banda, des de l'hospital on van succeir els fets es defensen. El director executiu de Salut Mental Parc Taulí, Diego Palao, explica que la «seguretat dels pacients i els treballadors és la nostra obsessió», i assegura que aquest cas va ser una cosa «excepcional». «Tenim mil altes de pacients a l'any a la unitat i hi ha molt pocs incidents», ha dit.

 

Sobre el personal que hi havia en el moment de l'incident, Palao assegura que era el necessari, cinc infermeres com tots els caps de setmana, segons diu, en una planta que té capacitat per a 36 pacients.