ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma gairebé 20.000 nous contagis i 401 defuncions més per coronavirus

Condemnen un policia local per agredir un menor a l'Empordà

L’agent ha estat acusat per un delicte lleu de maltractament

La Policía Local de Getxo lo ha detenido
Un caporal de la Policia Local de l'Escala ha estat condemnat per agredir un menor   | Cedida

Un caporal de la Policia Local de l’Escala, municipi de l’Alt Empordà, ha estat condemnat per un delicte lleu de maltractament a un menor, segons ha sentenciat el Jutjat d’Instrucció número 5 de Figueres, però l’han absolt d’un delicte de lesions perquè aquestes no han quedat provades. L’agent ha de pagar una multa de 480 euros i les costes processals, tot i que pot interposar un recurs.

Els fets van tenir lloc l’estiu passat, segons la sentència, un grup de tres menors van ser aturats per una patrulla, formada per un caporal de la Policia Local i un agent dels Mossos d’Esquadra, al camí de Palau, a l’Escala. A continuació l’agent els va portar fins a un carreró on hauria baixat els pantalons d’un dels joves per treure-li dues bosses de marihuana i li hauria demanat que s’assegués a terra.

Condemnat per un delicte de maltractament

En aquest punt les versions de cada part varien lleugerament. Segons el 'Diari de Girona', el menor ha al·legat que estava nerviós i enfadat, que es va negar a seure i que els va demanar explicacions. En aquell moment el caporal de la Policia Local li va donar una bufetada, el va agafar per les espatlles i el va fer desequilibrar per caure a terra amb una maniobra a la cama. En canvi, els agents han assegurat que només el van agafar per les espatlles i els braços perquè s’assegués a terra.

Els familiars del menor van denunciar l’agent de la Policia Local per un delicte de maltractament i per un altre de lesions. Per la seva part, el magistrat ha considerat la versió dels menors «coincident, sòlida i convincent sobre els fets, en relació a la bufetada» i, a més, ha qualificat l’actuació del caporal de «desproporcionada, inadmissible, injustificable i fora de lloc».

Finalment, la sentència del Jutjat d’Instrucció de Figueres també ha indicat que el delicte de lesions no ha quedat provat, però si el d'agressió, ja que l’acció posterior de l’agent només era un mecanisme per fer-lo seure, fent servir la força mínima i sense ànims de lesionar, només per garantir la seguretat i perquè el jove obeís.


Comentaris

envia el comentari