ÚLTIMA HORA

🚨 Evacuen d'urgència una fàbrica que produeix la vacuna d'AstraZeneca al Regne Unit

Condemnen un policia per provocar lesions lleus a un menor a Sils

La família ha demanat que es prenguin mesures i es valori si aquest agent pot continuar o no exercint

Un agent de la Policia Local de Sils està condemnat per lesionar un menor
Un agent de la Policia Local de Sils està condemnat per lesionar un menor | Ajuntament de Sils

A principis del passat mes de maig, un agent de la Policia Local va agredir un menor mentre estava fora de servei a Sils, municipi de la Selva, i ara ha estat condemnat per un delicte de lesions lleus a un menor tal com indica la sentència que ha emès el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Santa Coloma de Farners.

Segons han relatat en l’informe, els fets van tenir lloc al voltant de les 3.00 hores de la matinada del 6 de maig, quan l’home va anar a la terrassa d’una discoteca del municipi i es va dirigir a dos joves menors d’edat per dir-li a un d’ells que si «seguia dient coses a la seva xicota, aniria a casa seva i li arrancaria el cap», tal com explica la sentència.

A continuació, en sortir de la discoteca, l’agent de policia va atacar el germà d’un d’ells, després d’apropar-se en cotxe quan el menor caminava per un camí paral·lel a la GI-555 de Sils. Llavors, el condemnat li va donar una bufetada i una puntada de peu que va patir danys als bessons i al colze. El jove va amagar-se i va trucar directament als Mossos d’Esquadra perquè sabia que el seu agressor treballava a la Policia Local de Sils i «ja no es fiava d’ells».

La família del menor se sent insegura perquè l'agressor continua exercint
La família del menor se sent insegura perquè l'agressor continua exercint | EFE

Arran d’aquests fets, el jutge va decidir condemnar l’agent per un delicte de lesions lleu, així com un altre per amenaces, però aquesta sentència va ser recorreguda. Ara l’Audiència de Girona ha emès una sentència ferma on ha acceptat el delicte de lesions, pel que l’agent ha de pagar una multa de més de 360 euros, no obstant això, ha decidit retirar el delicte d’amenaces, ja que aquestes «no van quedar suficientment acreditades», segons ha justificat el Tribunal.

La família està preocupada i se sent insegura

Els pares del menor que va ser agredit han reconegut que encara estan molt preocupats i tenen «una sensació d’inseguretat» perquè l’agressor continua treballant com a agent de la Policia Local del seu municipi. Així doncs, han presentat una instància a l’Ajuntament de Sils per demanar que «es prenguin mesures».

Per una altra banda, l’alcalde Martí Nogué ha manifestat que des de l’Ajuntament ja havien obert diligències tan bon punt van tenir constància d’aquests fets, però han explicat que prendran una decisió un cop la sentència sigui completament ferma perquè l’administració local no forma part del procés que és entre particulars i no té accés a les resolucions si no els les comuniquen.


Comentaris

envia el comentari