Condemnat un pres d'una presó de Barcelona per trencar el nas a un funcionari

Els fets van succeir el 17 de setembre del 2016 al centre penitenciari de Quatre Camins de La Roca del Vallès

Presó Quatre Camins
Condemnat un pres d'una presó de Barcelona per trencar el nas a un funcionari | Copisa

El jutjat penal 1 de Granollers ha condemnat un intern de la presó de Quatre Camins, a La Roca del Vallès, a dos anys de presó per agredir un funcionari penitenciari i trencar-li el nas el setembre del 2016.

4.600 euros per les ferides i 1.620 per les seqüeles

En la sentència, el jutge condemna l'intern per un delicte d'atemptat en concurs ideal amb lesions, i a pagar 4.600 euros per les ferides i 1.620 per les seqüeles, tot i que suspèn l'execució de la pena de presó amb la condició que el pres —que en el judici va expressar la seva conformitat amb la condemna— no delinqueixi més.

Els fets van passar el 17 de setembre del 2016, quan l'intern «va ser traslladat a una cel·la d'observació perquè se sospitava que tenia una substància il·lícita en el seu interior», i quan el funcionari li va comunicar que s'havia de fer una radiografia, li va donar un cop de cap al nas, un fet que li va provocar una fractura oberta de septe nasal.

La presó lidera el rànquing de funcionaris agredits

El sindicat Csif, que va exercir l'acusació particular en nom del funcionari, ha afirmat aquest dimecres en un comunicat que «l'envelliment de la plantilla i la falta d'efectius dificulten el treball diari en un centre com el de Quatre Camins, que lidera, any rere any, el rànquing de funcionaris agredits».

Ha afegit que el reconeixement com a agents de l'autoritat dels funcionaris «és una vella i prioritària reivindicació de Csif».

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari