Manada Manresa

Condemnats a 10 i 12 anys de presó cinc dels acusats de 'La Manada de Manresa'

L'Audiència els absol del delicte d'agressió sexual perquè la víctima estava inconscient i «no podia acceptar o oposar-se»

L'Audiència de Barcelona ha condemnat per abús sexual i no per agressió cinc acusats de la violació en grup d'una menor a Manresa el 2016. El tribunal considera que com que la víctima estava inconscient «no podia acceptar o oposar-se al que li estaven fent».  La sentència els imposa penes d'entre 10 i 12 anys de presó. A més, absol un altre jove jutjat pels mateixos fets. Hi havia un setè jove acusat per un delicte d'omissió de socors, que també ha quedat absolt.

En l'últim moment, la Fiscalia havia decidit elevar a agressió sexual l'acusació contra els sis processats per violar la noia, que llavors tenia 14 anys, en la línia del que havia mantingut des de l'inici l'acusació particular. L'Audiència, però, ha descartat aquest delicte.

'La Manada de Manresa' haurà d'indemnitzar la jove amb 12.000 euros

Segons la sentència,  l'Audiència condemna dos dels acusats a 12 anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual sobre una menor,  llibertat vigilada durant 10 anys i els prohibeix apropar-se a la noia durant 22 anys. Condemna tres joves més pel mateix delicte a 10 anys d'empresonament, 10 de llibertat vigilada i prohibició d'atansar-se a la víctima durant 20 anys. Els cinc hauran d'indemnitzar la jove amb 12.000 euros.

Absolts del delicte d'agressió sexual que demanava la Fiscalia

Els sis acusats han quedat absolts del delicte d'agressió sexual que demanava tant la Fiscalia com l'acusació particular, així com del d'amenaces. La Fiscalia va decidir finalment demanar per als acusats penes de presó d'entre 14 i 15 anys. Per la seva banda, l'acusació particular en reclamava entre 15 i 20, mentre que la defensa demanava l'absolució dels acusats, que  tenien entre 19 i 26 anys en aquell moment.

Ara fa tres anys, en una fàbrica abandonada

Els fets van tenir lloc  el 26 d'octubre del 2016 en una festa de Halloween celebrada en una fàbrica abandonada  de la capital del Bages, situada en una zona aïllada prop del campus de la zona universitària. El principal acusat, que coneixia la víctima, se l'hauria endut a un lloc apartat i l'hauria violat. Després hauria animat els altres a fer-ho per torns.

També et pot interessar...