YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Enganyen un discapacitat per comprar i revendre mòbils a Manresa

Els dos autors dels fets han estat condemnats a dos anys i 9 mesos de presó

Un cotxe dels Mossos d'Esquadra
Els dos acusats van enganyar a un tercer per poder estafar diverses entitats financeres | Mossos d'Esquadra

Dos homes han estat condemnats pel Jutjat Penal número 2 de Manresa per aprofitar-se d'un conegut seu, que té una discapacitat, perquè signés crèdits en establiment on obtenien telèfons mòbils, segons informa 'Regió 7'. Així doncs, Daniel P. i Vasyl M. s'enfronten a una pena de 2 anys i 9 mesos i una de dos anys de presó, respectivament, per un delicte d'estafa continuada.

Els dos estafadors van prometre a la víctima que podien guanyar fins a 5.000 euros amb la compravenda dels telèfons mòbils. Uns guanys que s'incrementarien fent el mateix amb cotxes. El 19 i 20 d'octubre la víctima va signar sis contractes crediticis, tot i estar incapacitat per gestionar el seu patrimoni, i a canvi només va rebre 100 euros dels 5.000 promesos. Els contractes signats sumaven 6.793,28 euros.

Un delicte d'estafa continuada

El jutge ha decretat que els acusats van utilitzar l'engany per guanyar diners mentre que la víctima no només no va obtenir els guanys promesos sinó que el seu patrimoni també es va veure afectat. També considera provat que els dos estafadors van intentar repetir l'estratègia però la víctima s'hi va negar en sospitar que l'estaven enganyant. 

Davant d'aquests fets, el jutge estima que es tracta d'un delicte d'estafa continuada, motiu pel qual condemna als dos acusats amb anar a presó i, al mateix temps, declara nuls i sense efecte els contractes crediticis signats per la víctima. No obstant això, els condemnats hauran d'indemnitzar les entitats financeres estafades amb els imports dels crèdits amb els quals van obtenir els telèfons mòbils. Uns imports que oscil·len entre els 901,44 euros i els 1.848 euros.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari