IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Condemnen a presó un caporal de la Guàrdia Urbana de Figueres per amenaçar de mort l'alcaldessa

El policia va fer extensiva la seva amenaça a altres comandaments del cos detallant que els mataria d'un tret al cap

Imatge d'arxiu d'una actuació policial de la Guàrdia Urbana de Figueres
Imatge d'arxiu d'una actuació policial de la Guàrdia Urbana de Figueres | CatalunyaDiari.cat

El Jutjat Penal 1 de Figueres ha condemnat un caporal de la Guàrdia Urbana de Figueres a una pena d'un any i tres mesos de presó per amenaçar de mort l'alcaldessa, Marta Felip, dient que li dispararia trets al cap. El policia, que estava de baixa en el moment dels fets i que encara hi continua, va fer extensiva la seva amenaça a l'inspector, al sotsinspector i a un sergent del cos.

Les amenaces van tindre lloc el 19 de juny de 2015 al migdia, quan el caporal va trucar al cap de Recursos Humans de l'Ajuntament després que l'haguessin expedientat. Durant la conversa, va dir-li que mataria l'alcaldessa, l'inspector, el sotsinspector i un sergent del cos «amb la intenció que les persones a les quals s'anava a referir s'acovardissin».

Els mataria d'un tret al cap

El guàrdia urbà va assegurar que tenia «preparats dos carregadors amb setze bales cadascun» i que tant se li'n donava que Felip i els altres comandaments es protegissin amb armilles perquè els dispararia al cap. Quan va proferir les amenaces, el policia disposava d'una pistola i d'una carrabina que, després de rebre la denúncia els Mossos d'Esquadra, li van retirar.

Els afectats van incrementar les mesures de seguretat

La sentència detalla que els afectats van donar total veracitat a les amenaces i van augmentar les mesures de seguretat. Tant és així que segons va declarar l'alcaldessa, quan l'inspector la va trucar preocupat després que el cap de Recursos Humans li expliqués la conversa, aquest li va dir que no sortís sola del lloc on es trobava i, a més, li va assignar un escorta durant diversos dies.

Per la seva banda, el sotsinspector va declarar que arran de les amenaces es va acostumar a portar una armilla antibales i a dur una bala a la recambra «per si de cas».

Un any i tres mesos de presó

Finalment, el jutge ha acceptat la petició de l'acusació particular, exercida per l'alcaldessa i els tres comandaments policials, que reclamava un any i tres mesos de presó. El magistrat ha considerat que va amenaçar quatre persones i va detallar com les volia matar, tenint en compte el fet que l'acusat és policia i sap com utilitzar una arma.

En canvi, el jutge considera que no se li ha d'aplicar cap atenuant d'alteració psíquica perquè tot i que a l'informe pericial constava que l'acusat patia un trastorn depressiu major i de personalitat «no especificat», el document reconeix que «no hi ha cap deteriorament cognoscitiu».

A més de la pena de presó, el caporal de la Guàrdia Urbana també ha estat condemnat a pagar les costes del procés, incloses les de l'acusació particular. La sentència, però, encara no és ferma i es pot recórrer a l'Audiència de Girona.


Comentaris

envia el comentari