IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Condemnen CatSalut a una multa de 76.000 euros per la mort d'un home

L'home va ser tractat per un còlic nefrític a l'Hospital de Mataró i se'l va deixar marxar a casa

CatSalut ha estat condemnat a pagar 63.000 euros a la vídua, 7.700 al fill i 5.256 a la filla d'un home que va morir, el desembre de 2013 a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona a causa d'una sèpsia. La sentència, que ha fet pública l'associació El Defensor del Paciente, conclou que l'Hospital de Mataró, on va acudir l'home en primera instància uns dies abans, no va diagnosticar correctament la infecció aguda que tenia i només se li va administrar calmants per al còlic nefrític. L'home va haver de tornar a l'hospital dies més tard fins que va ser enviat a Badalona on va morir per la infecció causada per la pedra que no li deixava drenar l'orina.

La sentència recull que el pacient, de 64 anys, va ser enviat a casa amb un calmant després que acudís a l'Hospital de Mataró, on se li va diagnosticar un còlic nefrític el 29 de novembre de 2013. Tanmateix, dos dies més tard, va haver-hi de tornar perquè estava patint una infecció aguda. En no disposar d'uròleg de guàrdia, a Mataró, se'l va remetre a l'hospital Germans Trias i Pujol on va ser ingressat i va morir cinc dies després per una infecció generalitzada.

El jutge considera que els símptomes que patia el pacient exigien ingressar-lo en la seva primera visita a urgències i fer-li diferents proves i anàlisis. Per aquest motiu, l'asseguradora del CatSalut haurà de fer front a una indemnització total de més de 76.000 euros, la meitat del que es va reclamar inicialment. 


Comentaris

envia el comentari