IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Condemnen la Generalitat a indemnitzar la família d'un alumne que va patir d'assetjament escolar a Barcelona

Els fets van tenir lloc entre el 2013 i el 2016 a l'escola La Caixa de la Verneda

Imatge de la façana de l'escola La Caixa de la Verneda de Barcelona.
Imatge de la façana de l'escola La Caixa de la Verneda de Barcelona. | Google Maps

Un jutge ha condemnat el Consorci d’Educació de la Generalitat a indemnitzar amb 3.800 euros la família d’un alumne que va patir assetjament escolar entre P-4 i Primer de Primària —dels 4 als 6 anys—, per la «passivitat» de la direcció del centre davant la situació que va patir el nen durant aquests tres cursos.

Es tracta d’un alumne que anava a l’escola La Caixa de la Verneda, al barri de Sant Martí de Provençals de Barcelona, el qual va patir agressions físiques i verbals per part dels companys de classe durant els 3 anys en què va cursar P-4, P-5 i Primer de Primària, concretament des del 2013 al 2016, quan va ser traslladat a un altre centre.

El menor tornava a casa amb morats al cos

A la sentència, el titular del jutjat contenciós administratiu número 15 de Barcelona estima parcialment la demanda que van presentar els pares del menor, després que la Generalitat es negués a indemnitzar-los per l’assetjament escolar que el nen va patir per part dels seus companys.

I és que, segons la sentència, la família va reclamar una compensació econòmica per la via administrativa a la Generalitat l’octubre del 2016, la qual va ser desestimada el juny del 2017. Així doncs, i davant aquesta negativa, els pares del menor van acudir a la justícia i ara el jutjat els ha donat la raó en considerar que l’escola no va fer una vigilància acurada del cas.

El magistrat considera que l’escola va actuar de manera «insuficient i ineficaç» davant les queixes reiterades de la mare pel fet que el seu fill rebia amenaces i agressions verbals i tornava sovint a casa amb morats al cos. Per aquest motiu, culpa l’escola d’«inactivitat i passivitat», i més tenint en compte que un altre nen també va marxar del centre per suposades agressions i un altre va ser expulsat per ser agressiu.

L'escola va obviar l'informe d'un pediatre

Tanmateix, i per al magistrat, «allò preocupant i insòlit del cas és que no s’activés un protocol d’actuació contra un possible assetjament escolar a un menor, malgrat la insistència de la mare d’aquest», quan la finalitat d’aquest tipus de programes és «l’evitació i/o perpetuació de tals possibles situacions i la prevenció de riscos al respecte».

En aquest sentit, el jutge descarta l’argument de la Generalitat que les queixes presentades per la mare contra el centre educatiu perseguissin que el nen fos canviat d’escola i retreu a la direcció que no activés el protocol contra assetjament escolar malgrat existir un informe d’un pediatre que alertava de possibles indicis d’assetjament escolar.

De fet, i segons la sentència, la direcció del centre es va limitar a afirmar que respectava l’opinió del pediatre, encara que no la compartia, sense tenir en compte l’informe mèdic ni tan sols per «constatar que la situació de ‘bullying’ era inexistent».

Finalment, i tot i que la família reclamava 15.000 euros, el jutge creu que no es pot compensar el dany moral, perquè no hi ha seqüeles, i deixa la indemnització en 3.800 euros.  


Comentaris

envia el comentari